HomeΚΡΗΤΗΜε 50 ευρώ «καθάρισε» από τις τράπεζες οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά

Με 50 ευρώ «καθάρισε» από τις τράπεζες οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με 50 ευρώ «καθάρισε» από τις τράπεζες μία οικογένεια στην Ιεράπετρα, με δύο ανήλικα παιδιά, και πήρε επιτέλους… ανάσα μετά από χρόνια που ασφυκτιούσε από τα χρέη.

Τώρα, μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας, η οικογένεια ρύθμισε το χρέος της που ξεπερνούσα τις 305.000 ευρώ σε τέσσερις συνολικά τράπεζες και δεν κινδυνεύει πλέον να μείνει άστεγη.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης – η οποία ανέλαβε από την αρχή την στήριξη, συμβουλευτική και καθοδήγηση ένταξης, στον 3869/2010, την υπερχρεωμένη οικογένεια – πρόκειται ,για τον σύζυγο, ηλικίας 44 ετών, εποχιακά εργαζόμενο, ως ξενοδοχοϋπάλληλος, τη δε σύζυγο ηλικίας 39 ετών, εργαζόμενη στο ίδιο επάγγελμα, γονείς δύο ανηλίκων τέκνων.

Ο σύζυγος, είναι χρεωμένος είτε ως οφειλέτης είτε ως εγγυητής, σε τέσσερις Τράπεζες, το δε χρέος του ανέρχεται στο ποσό των 155.282,1 ευρώ, η δε σύζυγος στο ποσό των 150.470 ευρώ, σε τρις τράπεζες (οφειλέτης-εγγυητής).

Συνολικά χρωστούν και οι δυο τους, το ποσό των 305.752,1 ευρώ.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Μηνιαίο εισόδημα που διαθέτει η οικογένεια είναι: Μηδενικό

Το εκτιμώμενο κόστος διαβίωσης της οικογένειας  είναι 1000 ευρώ

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν είναι:

Ο σύζυγος διαθέτει ένα Ι.Χ επιβατικό αυτοκίνητο.

Η σύζυγος μία ανεξάρτητη Οριζόντια ιδιοκτησία, ισογείου διώροφης οικοδομής 75 τ.μ συνιδιοκτησίας 120/1000 εξ αδιαιρέτου αντικειμενικής αξίας 40.602,81 τμ επί οικοπεδοαγρού 5.658 τ.μ

Η απόφαση

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας ,σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι και οι δύο σύζυγοι, πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής τους στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, στερούμενα πτωχευτικής ικανότητας, που έχουν ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών τους, τους χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο.

1) Δέχεται,το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής

2) Απαγορεύει, στους πιστωτές , μέχρι το έτος 2016, την λήψη κάθε καταδιωκτικού μέτρου εναντίον τους

3) Απαγορεύει, τη μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας των, μέχρι 22 -01-2016 ημερ. που έχει οριστεί η κύρια δικάσιμος.

4) Ρυθμίζει,τις μηνιαίες χρηματικές καταβολές προς όλους τους πιστωτές, των 50 ευρώ, για έκαστον των συζύγων, συμμέτρως διανεμόμενο προς τις Πιστώτριες Τράπεζες

Συμπερασματικά,για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία με την συνδρομή της βοήθησε τα μέλη της, στην ένταξη στο ν.3869/2010, όπως τούτος τροποποιήθηκε, η απόφαση αυτή θεωρείται, μία απόφαση διάσωσης των περιουσιακών στοιχείων, εξάλειψης ανασφάλειας και φόβου, είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς ο δικαστής κατανοώντας την αγχωτική περίοδο που περνούν οι δανειολήπτες, βιώνοντας την πρωτοφανή ύφεση , δέχτηκε την αίτηση των δανειοληπτών, χορηγώντας Προσωρινή Διαταγή, καθότι με την Προσωρινή Διαταγή , σώζεται το σύνολο της περιουσίας της, από τα καταδιωκτικά μέτρα των Τραπεζών και ορίζει, μηνιαία καταβολή, για όλους τους πιστωτές, 50 ευρώ από έκαστον των συζύγων για ένα χρέος των 305.752,1 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση