HomeΚΡΗΤΗ«Τσουχτερό» χαράτσι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

«Τσουχτερό» χαράτσι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με συντελεστές φόρου 11% από το πρώτο ευρώ ή 33% εφόσον το εισόδημα υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, κινδυνεύουν να φορολογηθούν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν εισέπραξαν μέρος ή το σύνολο των ενοικίων για το 2014.

Οι Ηρακλειώτες σχολιάζουν αρνητικά το μέτρο αυτό και αναφέρουν ότι «αυτό είναι άδικο και απαράδεκτο. Δεν μας βοηθάει καθόλου. Με αυτό τον τρόπο θα αναγκαστούμε να τα έχουμε κλειστά τα διαμερίσματα».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ν. Ηρακλείου Παύλος Μπαριτάκης: «Για ένα ενοίκιο των 10.000 ευρώ είναι 1.100 ευρώ ο φόρος. Η εγκύκλιος εξεδόθη προχθές από τη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων. Εμείς θα το επισημάνουμε το θέμα αυτό. Είναι θέμα και πολιτικής απόφασης πλέον, νομοθετικής μάλλον ρύθμισης, για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο. Οι μέρες είναι περιορισμένες. Μην ξεχνάμε ότι σε 15 μέρες αρχίζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και δεν ξέρω αν υπάρχει το περιθώριο για να ανασταλεί η συγκεκριμένη ρύθμιση».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Ηρακλείου και δικηγόρος Κώστας Αράπογλου υπογραμμίζει ότι «Μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν δικαίωμα να χαρίζουν τα ενοίκια στο κράτος αυτά τα οποία δεν έχουν εισπράξει για να μην φορολογούνται. Αυτό καταργείται για τα ενοίκια του 2014 και γι’ αυτό το λόγο η ΠΟΜΙΔΑ έστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών με την οποία ζητάει να εξακολουθήσει να υπάρχει αυτό το δικαίωμα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση