HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζονται οι αντιδράσεις για το γιατρό που δέχθηκε επίθεση στα Χανιά

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το γιατρό που δέχθηκε επίθεση στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναστατωμένη παραμένει η τοπική κοινωνία των Χανίων, με αφορμή το περιστατικό σε βάρος του γιατρού Δημήτρη Μακρέα από την Καλαμάτα, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα, επειδή επενέβη για να σταματήσει τον προπηλακισμό μεταναστών (διαβάστε εδώ για το περιστατικό).

Σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολάκης και Βάλια Βαγιωνάκη καλούν τους Χανιώτες σε επαγρύπνηση, ζητώντας τους να αποβάλλουν κάθε φασιστικό στοιχείο από την τοπική κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα υπογραμμίζουν:

«Η απρόκλητη δολοφονική επίθεση στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα, ο οποίος επέλεξε να προστατεύσει μετανάστες που προπηλακίζονταν από ακροδεξιούς στο κέντρο των Χανίων, αποκαλύπτει τη συνεχιζόμενη δράση τέτοιων ομάδων και υπογραμμίζει την ανάγκη για δημοκρατική επαγρύπνηση και δράση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πολίτες μπαίνουν στο στόχαστρο φασιστικών στοιχείων στην πόλη μας. Ο Δημήτρης Μακρέας, υπερασπιζόμενος την ανθρώπινη αξιοπρέπεια πλήρωσε ακριβά την επιλογή του, ρισκάροντας την ίδια τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του. Οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες λογικές και πρακτικές αποδεικνύονται ολέθριες για την κοινωνία.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να διαλευκάνει άμεσα την άνανδρη επίθεση και ο Χανιώτικος Λαός υποχρεούται να απομονώσει τη δράση των φασιστών και να συμβάλει στη δημιουργία ενός δημοκρατικού κοινωνικού μετώπου στον αντίποδα της υπονόμευσης της κοινωνικής ειρήνης, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης. Ενός μετώπου με αιχμές την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στον άνθρωπο και στα δικαιώματα του».

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία άτομα που επιτέθηκαν στον κ. Μακρέα πρόκειται να δικαστούν την ερχόμενη Δευτέρα στο Αυτόφωρο (δείτε εδώ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση