HomeΚΡΗΤΗΣε εξέλιξη επιχείρηση για να αποκολληθεί το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Σε εξέλιξη επιχείρηση για να αποκολληθεί το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια τελευταία προσπάθεια αποκόλλησης του «Βιτσέντζος Κορνάρος» πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο λιμάνι της Κάσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκε προσπάθεια του καπετάνιου να απεγκλωβίσει με ίδια μέσα το καράβι από την ξέρα, χωρίς όμως επιτυχία.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα το ταχύπλοο «Princess» -που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Κάσος – Κάρπαθος- προσέγγισε το πλοίο προσπαθώντας να το ρυμουλκήσει.

Το πλήρωμα του «Princess» επιχειρεί να πετάξει τους κάβους του στο «Βιτσέντζος Κορνάρος» για να το βοηθήσει να αποκολληθεί. Αν, τελικά, το πλοίο αποκολληθεί, με τη βοήθεια του ταχύπλοου θα οδηγηθεί στον λιμενοβραχίονα της Κάσου, ώστε να αποβιβαστούν επιβάτες και οχήματα.

Το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς η δεξιά προπέλα του πλοίου βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα σε βράχια, ενώ και το πτερύγιο της κεντρικής προπέλας είναι σπασμένο.

Στο πλοίο, που παραμένει εγκλωβισμένο από το βράδυ της Τετάρτης σε ξέρα μέσα στο λιμάνι της Κάβου, επιβαίνουν 227 άνθρωποι.

Ανάμεσά τους τρία μωρά έως 4 ετών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επιβαίνουν και μαθητές δύο σχολείων που πραγματοποιούσαν πενθήμερη εκδρομή.

Όσο περνούν οι ώρες οι κάτοικοι της Κάσου αγωνιούν και για τις προμήθειες που περιμένουν.

«Όλο το νησί περιμένει το καράβι. Έχει πολλά φορτηγά με προϊόντα για τα σούπερ μάρκετ, τα μανάβικα. Μεταφέρει όλη την τροφοδοσία της Κάσου», λένε οι  λιμενικοί.

Πολλά από τα προϊόντα είναι ευπαθή και ο κίνδυνος αλλοίωσης είναι, πια, ορατός.

Εν τω μεταξύ,τη δαπάνη 35.000 ευρώ για τρόφιμα προς το νησί της Κάσου ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο νοτίου Αιγαίου.

Με τα χρήματα αυτά θα αγοραστούν προμήθειες και για το νησί, αν η επιχείρηση δεν στεφθεί με επιτυχία, αφού η τροφοδοσία του παραμένει εγκλωβισμένη στο «Βιτσέντζος Κορνάρος» αλλά και για τους 227 επιβάτες του πλοίου που έχει προσαράξει σε ξέρα στο λιμάνι και παραμένουν σε αυτό δυόμιση ημέρες.

newpost

Διαφήμιση
Διαφήμιση