HomeΚΡΗΤΗΓέμισε αφρικανική σκόνη η ατμόσφαιρα της Κρήτης

Γέμισε αφρικανική σκόνη η ατμόσφαιρα της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θόλωσε ο ουρανός της Κρήτης από τη σκόνη.

Οι νοτιάδες που πνέουν στο νησί έχουν μεταφέρει από την Αφρική σκόνη με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να έχει γινει αποπνικτική.

SKONH HRAKEIO3

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει πως ένα από τα χαρακτηριστικά του καιρού αυτές τις ημέρες θα είναι η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

BROXH LASPH2

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή και σημερινή νεροποντή γέμισε με σκόνη και χώμα αυτοκίνητα, δρόμους, αυλές και μπαλκόνια σπιτιών.

BROXH LASPH1

Προτεινόμενα μέτρα φύλαξης

Οδηγίες με το τι πρέπει να κάνουν τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα εξέδωσε η Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με τις οδηγίες:

Άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης και παιδιά και άτομα άνω των εξήντα πέντε(65) ετών, θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Επιπλέον άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνές εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα γιατρό τους.

Γενικότερα σε κάθε πολίτη συνιστάται να αποφεύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε αυτούς, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση