HomeΚΡΗΤΗΘεοδωράκης: “Να ξεκαθαρίσει τα περί “ρήξης” ο Γ. Βαρουφάκης

Θεοδωράκης: “Να ξεκαθαρίσει τα περί “ρήξης” ο Γ. Βαρουφάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βολές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη για τα περί «ρήξης» εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη Τύπου στα Χανιά, εκφράζοντας την ελπίδα να μην έχει προσχωρήσει «στη μικρή παρέα των ανόητων που θεωρούν ότι η χώρα μπορεί να έχει μέλλον εκτός Ευρώπης».

«Μπορώ να κάνω δύο υποθέσεις. Αν ο κύριος Βαρουφάκης λέει ακολουθήστε μας στην ρήξη με τα συμφέροντα, με τις συντεχνίες και με το παλιό σύστημα για να αλλάξουμε τη χώρα τότε εμείς είμαστε μαζί του. Αν εννοεί ακολουθήστε μας στη ρήξη με τους εταίρους μας τότε είναι μόνος του. Κυριολεκτικά μόνος του. Ελάχιστοι Έλληνες θα ακολουθήσουν μια τέτοια πολιτική, μια πολιτική σύγκρουσης με την Ευρώπη, μια πολιτική σύγκρουσης με τους ανθρώπους που μέχρι τώρα μας ενισχύουν» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε: «Ελπίζω ο κύριος Βαρουφάκης να μην έχει προσχωρήσει σε αυτή τη μικρή παρέα των ανόητων της πολιτικής που θεωρούν ότι η χώρα μπορεί να έχει μέλλον εκτός Ευρώπης».

Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε επίσης την επίθεση που έγινε σε βάρος αστυνομικού στα Χανιά και ευχήθηκε να “βγει από το νοσοκομείο και να γυρίσει στην οικογένειά του” ενώ παράλληλα  ανακοίνωσε και κοινοβουλευτικές μεταρρυθμίσεις με αφορμή το θάνατο του Β. Γιακουμάκη.

“Χθες βράδυ πήγα στο σπίτι του Βαγγέλη. Δεν τους ήξερα τους ανθρώπους. Είχα κάποιους φίλους στο περιβάλλον και ζήτησα να δω τη μητέρα, τα παιδιά. Το σπίτι ήταν ανοικτό γιατί σαν χθες θα ήταν η γιορτή του. Η μάνα είχε ετοιμάσει και φιλέματα, μόνο που έρχονταν με μαύρα ρούχα οι περισσότεροι.

Είναι ένα θέμα που ξεπερνάει την κρίση. Είναι ένα θέμα που θα μας βασανίζει αν δεν το λύσουμε. Ότι κάποιοι τσαμπουκάδες επιβάλλουν σε κάποιους δημόσιους χώρους κάποιους κανόνες είναι δηλητηριώδες για την κοινωνία και πρέπει κάτι να κάνουμε. Συζήτησα με τη μητέρα του, τους θείους του, τον παππού του. Πρέπει να δώσουμε μια απάντηση. Και εμείς πρέπει να δώσουμε μια διπλή απάντηση.

Ο Βαγγέλης ήταν θύμα μιας παρέας τσαμπουκάδων που ήταν και αυτοί από την Κρήτη. Γι’ αυτό εμείς πρέπει να απολογηθούμε και πρέπει να πούμε ότι αυτού του είδους οι τσαμπουκάδες δεν έχουν θέση στην Κρήτη. Αυτή η καινούργια λεβεντομαγκιά του να πειράζεις αυτόν που θεωρείς αδύνατο ή διαφορετικό, πρέπει να εκλείψει», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Επίσης ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι μετά την ολοκλήρωση των επαφών που θα έχει με τους φορείς της Κρήτης θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού ενώ εμφανίστηκε αντίθετος για τον τρόπο που προχώρησε η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και μάλιστα των Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση