HomeΚΡΗΤΗΈκαναν γυαλιά – καρφιά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Χανιά

Έκαναν γυαλιά – καρφιά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση αργά χθες το βράδυ στο κέντρο των Χανίων, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, κάνοντάς τα «γυαλιά – καρφιά».  Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, στην οδό Τζανακάκη, όπου και τα γραφεία της οργάνωσης, ενώ υπήρξε και κινητοποίηση της ΕΛΑΣ, η ύπαρξη της οποίας εκτόνωσε την κατάσταση χωρίς τα επεισόδια να επεκταθούν.

Εικάζεται πως αφορμή για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, υπήρξε νωρίτερα το απόγευμα, ο τραυματισμός ενός Χανιώτη γιατρού, ο οποίος παρενέβη υπερασπιζόμενος μετανάστες που προπηλακίζονταν από ομάδα αγνώστων νεαρών. Λίγο μετά το περιστατικό, οι άγνωστοι δράστες, φαίνεται πως ακολούθησαν το γιατρό, ενοχλημένοι από την παρέμβασή του, και του επιτέθηκαν χτυπώντας τον στο πρόσωπο και το κεφάλι με αντικείμενο. Ο γιατρός μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο, όπου παραμένει για προληπτικούς λόγους, αφού η κατάστασή του δεν εγκυμονεί κίνδυνο, ενώ οι νεαροί έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Το γεγονός όμως διαδόθηκε γρήγορα, και υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες αυθόρμητη συγκέντρωση 100 περίπου ατόμων στην Πλατεία Αγοράς. Από τους συγκεντρωμένους αποκόπηκε μια ομάδα νεαρών, ως επί το πλείστον, οι οποίοι επιτέθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση