HomeΚΡΗΤΗΚαλά οργανωμένοι και επικίνδυνοι οι τέσσερις Μεξικάνοι που έπεσαν στα δίχτυα της τοπικής ΕΛΑΣ

Καλά οργανωμένοι και επικίνδυνοι οι τέσσερις Μεξικάνοι που έπεσαν στα δίχτυα της τοπικής ΕΛΑΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολύ καλά οργανωμένοι αλλά και αδίστακτοι ήταν οι τέσσερις Mεξικάνοι που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο από άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου και της Ομάδας ΔΙΑΣ για αδικήματα διακεκριμένων κλοπών, πλαστογραφίας, αντίστασης κατά της αρχή και οπλοφορίας – οπλοχρησίας (δείτε εδώ).

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους, αντιστάθηκαν σθεναρά και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας εκ των τεσσάρων δεν δίστασε ακόμη και να βγάλει μαχαίρι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι κατόρθωσαν να τους ακινητοποιήσουν.

Οι τέσσερις Μεξικάνοι όπως προκύπτει από τις έρευνες των αστυνομικών δρούσαν για αρκετούς μήνες στην περιοχή του νομού Ηρακλείου στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, έστηναν καρτέρι σε ανυποψίαστους πολίτες που πήγαιναν στα ΑΤΜ των τραπεζών για ανάληψη, και αφού διαπίστωναν ότι «σήκωναν» μεγάλα χρηματικά ποσά, στη συνέχεια έβρισκαν τον τρόπο να αρπάξουν τα χρήματα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι ηλικίας 69, 44, 57 και 51 ετών, και αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα. Πρόκειται πάντως, για ιδιαίτερα επικίνδυνους εγκληματίες, που δρούσαν σε πρότυπα μαφίας, όπως αποδεικνύεται και από την προσπάθειά τους να επιτεθούν στους αστυνομικούς με μαχαίρι, κατά τη σύλληψη.

Όπως προκύπτει από τη διαδικασία της προανάκρισης, με τη σύλληψή τους εξιχνιάστηκαν  δύο υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων οχημάτων, που είχαν διαπραχθεί στις 25.08.2014 και στις 09.03.2015.

Τη Δευτέρα, 09.03.2015, σε περιοχή του Ηρακλείου, αφού έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 41χρονου Ηρακλειώτη, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του τσάντα, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Επιπλέον, στις 25.08.2014, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν από αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μιας 28χρονης το χρηματικό ποσό των 24.000 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις, τόσο η 28χρονη όσο και ο 41χρονος είχαν κάνει ανάληψη των χρηματικών ποσών από την τράπεζα.

Στην έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στα δωμάτια των ξενοδοχείων όπου διέμεναν οι τέσσερις Μεξικάνοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 φωτογραφικές μηχανές, 39 ατσάλινα λαμάκια και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Εξάλλου, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ενοικιαζόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι τέσσερις αλλοδαποί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και 3 κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 1060 δολάρια ΗΠΑ, 1.070 Πέσος Μεξικού, 520 ευρώ, συσκευή GPS, πέντε διεθνείς άδειες ικανότητας οδηγήσεως, αμφιβόλου γνησιότητας, 2 μεταλλικά εργαλεία θραύσης κρυστάλλων, 5 κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά τους έγγραφα.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν εμπλακεί στο παρελθόν και σε άλλες ανάλογες πράξεις.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση