HomeΚΡΗΤΗΥπό βροχή, κατά διαστήματα, η παρέλαση στο Ηράκλειο – Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Υπό βροχή, κατά διαστήματα, η παρέλαση στο Ηράκλειο – Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χωρίς κάγκελα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά με … ομπρέλες, αφού έβρεχε κατά διαστήματα, κορυφώθηκαν λίγο πριν από τις 13:30 οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο για την 25η Μαρτίου, οι οποίες είχαν διοργανωθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Στις 10:45 το πρωί εψάλη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά η επίσημη δοξολογία, ενώ στη συνέχεια οι επίσημοι μετέβησαν στην Πλατεία Ελευθερίας στο χώρο του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε η κατάθεση των στεφάνων. Κατόπιν, οι επίσημοι, κινήθηκαν πεζοί και τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους στην εξέδρα, που είχε στηθεί όπως συνήθως μπροστά από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 12:00 το μεσημέρι, ενώπιον του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις. Πρώτοι παρήλασαν οι ανάπηροι πολέμου και οι βετεράνοι του Β΄παγκοσμίου, τιμητικά και στη συνέχεια τα τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Την παράσταση έκλεψαν οι μικροί πρόσκοποι, αλλά και οι μαθητές των ειδικών σχολείων που απέσπασαν θερμό χειροκρότημα.

Στη συνέχεια, μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, παρήλασαν οι μαθητές των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης του Ηρακλείου και η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τα στρατιωτικά τμήματα από τη ΣΕΑΠ και την 126 ΣΜ.

Παρά τις καιρικές συνθήκες που από νωρίς προμήνυαν ότι η παρέλαση θα γίνει υπό βροχή, πολλοί ήταν οι Ηρακλειώτες που κατέβηκαν στο κέντρο για να απολαύσουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν, ελεύθερα, χωρίς τα κιγκλιδώματα που περιόριζαν τη θέαση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και η παρουσία της ΕΛΑΣ ήταν διακριτική, ενώ νωρίτερα γερανός της Τροχαίας Ηρακλείου βρισκόταν σε ετοιμότητα για να απομακρύνει στην περίπτωση που χρειαζόταν οχήματα που θα εμπόδιζαν τη διεξαγωγή της παρέλασης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση