HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία η ημερίδα στα Μάλια

Με επιτυχία η ημερίδα στα Μάλια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας με θέμα: «ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ: Η ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Χερσονήσου και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε στο δημαρχιακό κατάστημα Μαλίων, το Σάββατο 21 Μαρτίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, εκπρόσωποι των Υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των ΦΟ.Δ.Σ.Α της Κρήτης.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας συνοψίζονται στα παρακάτω:

  1. Τεκμηριώθηκε η σκοπιμότητα της υλοποίησης του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ στο Δήμο Χερσονήσου και αναδείχθηκαν τα οφέλη του εγχειρήματος.
  2. Τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπει ο ΠΕΣΔΑ Κρήτης και έχουν ωριμάσει με ενέργειες όλων των ΦΟ.Δ.Σ.Α της Κρήτης έχουν υψηλό βαθμό ωριμότητας, θεωρούνται εμπροσθοβαρή και θα ενταχθούν άμεσα στα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη δημοπράτησή τους. Σημαντική συμβολή για την ωρίμανση των έργων έχει ο εγκεκριμένος ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας Κρήτης.

Τις εργασίες της ημερίδας έκλεισε με παρέμβασή του ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης απευθύνοντας πρόσκληση στους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Συνέδριο Απορριμμάτων που θα πραγματοποιηθεί στη Χερσόνησο στις 18 και 19 Ιουνίου 2015.

HmeridaFoDSA5 HmeridaFoDSA4 HmeridaFoDSA3 HmeridaFoDSA2

Διαφήμιση
Διαφήμιση