HomeΚΡΗΤΗ"Δώρο Θεού" οι έντονες βροχοπτώσεις-Γέμισαν τα φράγματα

"Δώρο Θεού" οι έντονες βροχοπτώσεις-Γέμισαν τα φράγματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν φέτος την Κρήτη μπορεί να προκάλεσαν προβλήματα αλλά ήταν και… δώρο Θεού καθώς τα φράγματα γέμισαν με νερό με αποτέλεσμα να λυθεί για φέτος το πρόβλημα της λειψυδρίας.

“Ιδιαίτερα η ανατολική Κρήτη έχει έντονα προβλήματα λειψυδρίας και ξηρασίας. Φέτος τα έχουμε λύσει τα προβλήματα αυτά. Δεν θα υπάρχουν φέτος προβλήματα. Όσον αφορά για το φράγμα Αποσελέμη η στάθμη του νερού βρίσκεται στο υψόμετρο 212 όταν η υπερχείλιση γίνεται στο 216. Υπολείπονται δηλαδή μόλις 4 μέτρα για να έχουμε υπερχείλιση. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη υδρολογική περίοδο το φράγμα Αποσελέμη είχε μαζέψει 1.800.000 κυβικά, το δεύτερο έτος, δηλαδή πέρυσι, μάζεψε 400.000 κυβικά και φέτος μάζεψε 18.500.000 κυβικά”, δηλώνει ο διευθυντής συγκοινωνιακών έργων ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης.

Στο μεταξύ η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του φράγματος Αποσελέμη θα ξεκινήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Επίσης 2.150.000 κυβικά μέτρα είναι ο όγκος του νερού στη Λιμνοδεξαμενή του Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο ενώ 6 εκατομμύρια κυβικά έχει το φράγμα Βαλσαμιώτη.

Όσον αφορά το φράγμα Φανερωμένης στη Μεσαρά οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν την υπερχείλιση του φράγματος καθώς έφτασαν στο επίπεδο των 21 κ.ε..

Διαφήμιση
Διαφήμιση