HomeΚΡΗΤΗΠαρουσιάζεται σήμερα το βιβλίο του Λ. Ζούρου

Παρουσιάζεται σήμερα το βιβλίο του Λ. Ζούρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το νέο βιβλίο του Πανεπιστημιακού καθηγητή Λευτέρη Ζούρου με τίτλο «Ίωνος Δελαλίδη Ποιήματα που έγιναν Ιστορίες» παρουσιάζεται την Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 8μμ στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

ZOYROS

Η εκδήλωση-παρουσίαση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και οργανώνεται από το Βιβλιοπωλείο Μανόλη Κυριάκη και την παροικία της Λέσβου στο Ηράκλειο με την ονομασία » Η Μυτιλήνη»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ζαχαρίας Κατσακός, κριτικός λογοτεχνίας

Γιάννης Μαρκάκης, νομικός-Δ/ντής του Μουσείου «Λυχνοστάτης»

Γιώργος Παναγιωτάκης, συγγραφέας-ιστορικός ερευνητής.

Θα χαιρετίσει εκ μέρους του συλλόγου » Η Μυτιλήνη» κα. Ευτέρπη Καρπέλη.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ρένα Παπαδάκη

BIBLIO ZOYROS

Έρευνα-φυσική και λογοτεχνία από το συγγραφέα

Μετά τα επιτυχημένα βιβλία επιστημονικής εκλαΐκευσης «Ας συμφιλιωθούμε με τον Δαρβίνο» και «Σε αναζήτηση σκοπού σε έναν κόσμο χωρίς σκοπό», ο πανεπιστημιακός καθηγητής και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Λευτέρης Ζούρος κάνει την πρώτη του λογοτεχνική απόπειρα υπό την αιγίδα των εκδόσεων «Γαβριηλίδης».

Ένας φυσικός ψάχνει για την μεγάλη θεωρία που θα ενώσει τις τέσσερες δυνάμεις της φύσης. Τελικά ανακαλύπτει την πέμπτη δύναμη στο ψυχικό μεγαλείο ενός παράλυτου και ενός τυφλού – Μέσα από ένα ζευγάρι μπιρμπιλωτά μάτια ένας αστροφυσικός ανακαλύπτει ότι η Πούλια εκπέμπει μια δύναμη που δεν μπορεί να πιάσει το πιο ισχυρό τηλεσκόπιο – Τα νεανικά βιώματα κυνηγούν σε κάθε στροφή του βίου του έναν προικισμένο νέο που εγκατέλειψε το χωριό του για να κτίσει μια επιτυχημένη καριέρα στο Εξωτερικό – Ένας επιτυχημένος υπάλληλος ανακαλύπτει ότι όλη η ζωή του ήταν μια προσποίηση. Θα βρει τον θάνατο τη στιγμή που θα αποφασίσει να απελευθερωθεί απ’ αυτήν. Και μια γυναίκα στα 70της θα μετανιώσει, πολύ αργά, για ό,τι δεν τόλμησε στα νιάτα της.

Είναι μερικές από τις ιστορίες που στο τέλος οδηγούν τον αναγνώστη σε ένα ποίημα που επιχειρεί να συμπυκνώσει το δράμα του διηγήματος σε λίγες στροφές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση