HomeΚΡΗΤΗ«Αυξάνεται το πλαφόν για τους εγκλωβισμένους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ»

«Αυξάνεται το πλαφόν για τους εγκλωβισμένους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τροπολογία-ανάσα για χιλιάδες ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην υποχρέωση καταβολής των εισφορών του, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν σε προσυνταξιοδοτική ρύθμιση, φέρνει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου στην διάρκεια της συζήτησης της υπ. Αρ. 6/10-3-2015 Επίκαιρης Ερώτησης του στη Βουλή επισήμανε πως ο ΟΑΕΕ έχει πολύ μεγάλο ποσοστό ασφαλισμένων που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωση καταβολής των εισφορών.

«Έχει γίνει πολύ συζήτηση για ορισμένες ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να φέρουν από τη μια μεριά έσοδα και από την άλλη να διευκολύνουν ασφαλισμένους που έχουν εγκλωβιστεί μέχρι σήμερα, καθώς αν και είναι στο προσυνταξιοδοτικό διάστημα για αυτούς μπορούν να ρυθμίζονται ποσά μέχρι 20.000 ευρώ. Ένα πλαφόν το οποίο πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον στις 40.000 ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασφαλισμένων έχουν ληφθεί αποφάσεις, ορισμένες από τις οποίες έχουν δρομολογηθεί, όπως η μηνιαία αντί της διμηνιαίας καταβολής των εισφορών, η ρύθμιση των οφειλών σε 100 δόσεις, η συνέχιση της δυνατότητας για επιλογή κατώτερων κλιμακίων ασφάλισης και η δημιουργία νέας κατηγορίας με μικρότερες εισφορές», είπε ο Βουλευτής Ηρακλείου που κατέληξε επαναλαμβάνοντας πως: «επειδή υπάρχει μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων που έχουν όλες τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης εκτός από την εξόφληση των  εισφορών,  που αντιστοιχούν  σε ποσό μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ, πρέπει να ληφθούν μέτρα για να υπάρξουν βελτιώσεις και μέτρα προς την κατεύθυνση της προσυνταξιοδοτικής ρύθμισης για τους ήδη οφειλέτες».

Μια πρόταση, η οποία έγινε αποδεκτή από τον αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρη Στρατούλη ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα φέρει συγκεκριμένη τροπολογία στη Βουλή, μέσα στο μήνα, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που έχουν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση, αλλά χρωστούν πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ, να συνταξιοδοτούνται

Παράλληλα ο κ. Στρατούλης δήλωσε πως είναι σύμφωνος στο να γίνουν μηνιαίες οι δόσεις, κάτι που θα ισχύσει – εκτός απροόπτου- από τον ερχόμενο Ιούνη, ενώ τόνισε πως θα δίνεται η δυνατότητα για ένταξη σε χαμηλότερες κλίμακες, ώστε να διευκολύνονται και σε αυτό το θέμα οι ασφαλισμένοι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση