HomeΚΡΗΤΗΣταθάκης: Σήμερα πρέπει να είναι πολιτική η συμφωνία

Σταθάκης: Σήμερα πρέπει να είναι πολιτική η συμφωνία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε στη «γραμμή» που θα μετάσχει ο πρωθυπουργός στη σύνοδο με τις ηγεσίες της ΕΕ, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

«Η ουσία του πράγματος είναι η εξειδίκευση – αυτό είναι το βασικό πλαίσιο, με το οποίο προσεγγίζουμε τη σημερινή συνάντηση- η υλοποίηση της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου μέσα από ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση ως βάση για να προχωρήσουμε, συν το πρόβλημα της χρηματοδότησης καθώς και η διαδικασία που θα πορευτούμε από τώρα μέχρι τέλος Απριλίου και φυσικά μέχρι τον Ιούνιο που θα υπάρξει μια οριστική συμφωνία – πλαίσιο. Αυτά τα τρία πράγματα είναι, με αυτά θα υπάρξει προσέγγιση».

Στο ερώτημα αν θα μπουν αριθμοί στη συζήτηση, ο κ. Σταθάκης απάντησε:

«Σήμερα, δεν νομίζω. Σήμερα πρέπει να είναι πολιτική η συμφωνία. Το λέω εν πλήρη γνώσει αυτό, γιατί η τεχνική διαδικασία, εμφάνισε πολλές δυσκολίες που δεν εκπορεύονται από το τεχνικό κομμάτι αυτό καθ΄εαυτό , αλλά την έλλειψη πολιτικής βούλησης να είναι σαφές να φτάσουμε στη συμφωνία όπως θέλουμε».

«Σήμερα η συνάντηση έχει σαφή πολιτικό χαρακτήρα. Πρέπει να ξεμπλοκάρει η αρρυθμία που εμφανίστηκε το προηγούμενο διάστημα», πρόσθεσε.

 «Δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα»

Ερωτηθείς αν υπάρχει κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός ανέφερε:

«Η απάντηση είναι κατηγορηματικά “όχι”, Δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά εδώ και τρία χρόνια – δεν λέω μόνο σήμερα- είναι σταθερά προσανατολισμένη στην παραμονή της χώρας στο ευρώ. Θα έλεγα αδιαπραγμάτευτα.

Η βασική στρατηγική είναι αυτή που σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση, η ανάγκη δηλαδή, να υπάρχει μια έξοδος από την μνημονιακή πολιτική και ένα πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα εφαρμοστεί η πολιτική της κυβέρνησης την οποία ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Αλλαγή πολιτικής εντός του ευρώ, αυτό ήταν το μήνυμα σταθερά εδώ και τρία χρόνια. Προφανώς υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ απόψεις που θα έβλεπαν θετικά την αλλαγή νομίσματος. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν φλέρταρε ποτέ με αυτήν την ιδέα. Τρία χρόνια συνεχιζόμενα, τώρα που είμαστε κυβέρνηση ένας λόγος παραπάνω, δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα. Αυτή είναι η κατεύθυνση και εκεί θα καταλήξουμε».

real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση