HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης με τον Β. Αποστόλου

Συνάντηση Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης με τον Β. Αποστόλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση των εκπροσώπων των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Κρήτης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, και τους Βουλευτές, Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη,  πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 με αντικείμενο τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Στη συνάντηση οι Βουλευτές συντάχθηκαν με τα παρακάτω αιτήματα, τα οποία δεσμεύτηκαν να προωθήσουν σε συνεργασία με τους φορείς των κτηνοτρόφων αλλά και τον αρμόδιο Υπουργό.

KTHNOTROFOI-APOSTOLOY2

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στις άμεσες ενισχύσεις και τη νέα ΚΑΠ, ζήτησαν την ενεργοποίηση δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης και τον επαναπροσδιορισμό της επιλεξιμότητας των κτηνοτροφικών εκτάσεων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, Υπουργείου ΟΠΕΚΕΠΕ, συνεταιριστικά και συνδικαλιστικά όργανα κτηνοτρόφων

Επιπλέον, αιτήθηκαν τη μείωση του ποσοστού φορολόγησης 13% για τους αγροτοκτηνοτρόφους από το πρώτο ευρώ, τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου σε ποσό που να επιτρέπει στον παραγωγό να ανταποκριθεί με συνέπεια στις φορολογικές του υποχρεώσεις προς το κράτος, την εξαίρεση των επιδοτήσεων από την φορολόγησή τους ως εισόδημα, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στις σταυλικές  εγκαταστάσεις και τη μείωση του ΦΠΑ στην αγορά κτηνοτροφικών εφοδίων.

Ακόμη, συζητήθηκε η ανάγκη για ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο για τους αγροτοκτηνοτροφικούς συναιτεριστικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, η δημιουργία ομάδων παραγωγών στις ζωικές εκμεταλλεύσεις, η απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης άδειας εγκατάστασης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, η στελέχωση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών ελέγχου διακίνησης των κτηνοτροφικών προϊόντων (ΕΦΕΤ, κτηνιατρεία, κ.α.) καθώς και ειδική μέριμνα για την αποφυγή ελληνοποιήσεων.

KTHNOTROFOI-AYGENAKHS

Επιπρόσθετα, αγροτοκτηνοτρόφοι και Βουλευτές αναφέρθηκαν στην ανάγκη μέριμνας για εμβολιασμό αιγοπροβάτων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού και στο πάγιο αίτημα των αγροτοκτηνοτρόφων για την επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη  η δυνατότητα στον παραγωγό να επιλέγει την κλίμακα ασφάλισης που θα εντάσσεται.

Τέλος, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη οι Βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Μ. Κριτσωτάκης, Κ. Δαμαβολίτης και Μ. Συντυχάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση