HomeΚΡΗΤΗΟξύτατο πρόβλημα των αδέσποτων – Σύσκεψη στο δήμο

Οξύτατο πρόβλημα των αδέσποτων – Σύσκεψη στο δήμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η  ανεπαρκής στήριξη πολιτείας στις υποδομές των Δήμων ώστε να διαχειριστούν μεγαλύτερο αριθμό αδέσποτων ζώων και να προσφέρουν υπηρεσίες σε προγράμματα εμβολιασμού και στείρωσης ,η γενικότερη έλλειψη ευαισθητοποίησης των πολιτών και η μη εφαρμογή των νόμων του κράτους έχει επιτείνει το ούτως η άλλως οξύτατο πρόβλημα των αδέσποτων όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά και σε άλλους Δήμους.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι Αντιδήμαρχοι πέντε Δήμων της Περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου που με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρου Ινιωτάκη συναντήθηκαν για να συζητήσουν το πρόβλημα των αδέσποτων αλλά και να αναζητήσουν λύσεις αντιμετώπισής του.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Ινιωτάκης, να ξεκινήσει μια ευρύτερη Διαδημοτική συνεργασία των Δήμων Ηρακλείου ,Χερσονήσου, Γόρτυνας , Μαλεβιζίου, Αρχανών Αστερουσίων που επίσης αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα αδέσποτα και να ασκηθεί πίεση προς κάθε κατεύθυνση πριν συμβούν δυσάρεστα περιστατικά.

Οι Αντιδήμαρχοι Χερσονήσου Σπύρος Κατσαμποξάκης, Γόρτυνας Αντώνης Πρινιανάκης , Μαλεβιζίου Γιώργος Βαλτζάκης και Αρχανών Αστερουσίων Μιχάλης Δακανάλης συμφώνησαν επίσης με τον κ. Ινιωτάκη σε κοινές δράσεις που θα προγραμματισθούν άμεσα σε συνεργασία και με άλλους ΟΤΑ.

 

DSCN2164 (2)

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

–           Επειδή το πρόβλημα είναι οξυμένο σε όλους τους δήμους όχι μόνο της Περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου αλλά και όλης της Κρήτης και χρίζει ευρύτερης και ολοκληρωμένης αντιμετώπισης να αντιμετωπισθεί σε επίπεδο Περιφέρειας.

–           Να συζητηθεί το θέμα στην ΠΕΔ  Κρήτης και τη ΚΕΔΕ

–           Να γίνει παρέμβαση μέσω επιστολών αρχικά ,στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη ζητώντας χρηματοδότηση προκειμένου να ενισχυθούν δομές όπως το Κυνοκομείο Ηρακλείου π.χ με προσλήψεις προσωπικού ή η δημιουργία υποδομών σε άλλους δήμους προκειμένου να αντιμετωπισθεί καλύτερα το φαινόμενο και να εφαρμοστούν οι νόμοι.

–           Οι Δήμοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους πρώτα για να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών ώστε να μην εγκαταλείπουν τα δεσποζόμενα που έχουν σπίτι τους. Σε αυτή τη προσπάθεια πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι, οι Φιλοζωικές οργανώσεις ,κτηνιατρικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

–           Καλούν την ΕΛΑΣ να πράξει το καθήκον της όπως ορίζει ο νόμος (έλεγχος διαβίωσης των σκυλιών ,να έχει τοποθετηθεί η ειδική σήμανση – τσιπ στα δεσποζόμενα).

–           Προγραμματισμό εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και των μαθητών στ σχολεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση