HomeΚΡΗΤΗΜε το πλοίο της γραμμής «επιστρέφει» ο Βαγγέλης στην Κρήτη – Αύριο η ταφή

Με το πλοίο της γραμμής «επιστρέφει» ο Βαγγέλης στην Κρήτη – Αύριο η ταφή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλησιάζει η τελευταία πράξη του δράματος, της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα. Η σορός του αδικοχαμένου νεαρού, αναχώρησε εν πομπή από τα Ιωάννινα στις 2:00 μετά το μεσημέρι με προορισμό τον Πειραιά. Ο Βαγγέλης θα «επιστρέψει» στην Κρήτη με το πλοίο της γραμμής και η ταφή του θα γίνει στο Σελλί.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή, ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οφείλεται σε αυτοκτονία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία έδειξε ότι ο άτυχος νέος έθεσε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Φεβρουαρίου, καθώς και ότι πέθανε από αιμορροϊκό σοκ λόγω τραύματος στο δεξιό περικάρπιο.

Η σορός του άτυχου φοιτητή βρέθηκε χθες το πρωί, 800 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων στην οποία φοιτούσε, ενώ δίπλα του εντοπίστηκε ένα μαχαίρι.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, διαπίστωσε ότι το μοναδικό τραύμα που έφερε το θύμα ήταν στο δεξιό καρπό και προκλήθηκε από μαχαίρι πριν το θάνατο. Με δεδομένο -μεταξύ άλλων- ότι το θύμα ήταν αριστερόχειρας, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Γιακουμάκης αυτοκτόνησε, κόβοντας τις φλέβες του δεξιού καρπού του.

«Το σύνολο των ευρημάτων συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της αυτοχειρίας» ανέφερε συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ιατροδικαστής στις αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, κατά τη νεκροτομή βρέθηκε «μία προθανάτια κάκωση (τομή από μαχαίρι) στο δεξιό καρπό. Πλην αυτής, δεν βρέθηκε άλλη προθανάτια κάκωση, ενώ όλες οι άλλες είναι μεταθανάτιες και συγκεκριμένα στο πρόσωπο και το θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα».

Όσον αφορά το χρόνο του θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, συμβαδίζει με το χρόνο εξαφάνισης του 20χρονου. Κατά τη νεκροψία βρέθηκε και περιεχόμενο στομάχου, δηλαδή ο Βαγγέλης δεν είχε χωνέψει καν το φαγητό που είχε φάει, λίγο πριν εξαφανιστεί.

Η εκδοχή της αυτοχειρίας, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, δημιουργεί, δικαστικά, ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για το θάνατο του νεαρού σπουδαστή.

Και αυτό γιατί, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία, πρέπει να αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι «με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ». Αυτό πρακτικά είναι πολύ δύσκολο, όπως επισημαίνουν.

Ωστόσο, η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιστολογικής και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια του θανάτου.

Λίγο μετά τις 14:00 αναχώρησε από τα Γιάννενα η πομπή με τη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, προκειμένου να φύγει με πλοίο από τον Πειραιά, στις 21:00, για την ιδιαίτερη πατρίδα του παιδιού, τους Αρμένους Ρεθύμνου, όπου θα γίνει η κηδεία.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, όπως προέκυψε από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν και οι ιδιωτικοί ερευνητές Γιώργος Τσούκαλης και Φώντας Βρόσγας, στην κατοχή του άτυχου Βαγγέλη δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, ενώ η νεκροτομή δεν έδειξε κάποια άλλη κάκωση ή την εμπλοκή κάποιου άλλου προσώπου.

«Οι ενδείξεις μέχρι στιγμής οδηγούν στην αυτοχειρία», λέει και ο θείος του Βαγγέλη

Νωρίτερα τη Δευτέρα, σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο θείος του Βαγγέλη, κ. Γιώργος Βιδιαδάκης, διέψευσε κατηγορηματικά ότι η οικογένεια έχει επίσημη ενημέρωση από τον ιατροδικαστή για το πόρισμα, σημειώνοντας πως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής και εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων πως πρόκειται για αυτοχειρία.

«Η πληροφόρηση που έχουμε εν αναμονή των ιστολογικών και αιματολογικών εξετάσεων είναι πως πρόκειται για αυτοχειρία, σύμφωνα με όλες τουλάχιστον τις ενδείξεις. Θα πρέπει να περιμένουμε όμως το πόρισμα διότι από εκεί θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη τελικά και ειδικότερα θα μάθουμε αν το κόψιμο στο δεξί χέρι του Βαγγέλη είναι προθανάτιο ή μεταθανάτιο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Επαναλαμβάνω πως όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην πιθανή εκτίμηση ότι είναι αυτοχειρία. Δε γνωρίζω κάτι άλλο, περιμένω τις επίσημες ανακοινώσεις του ιατροδικαστή. Ο Βαγγέλης φέρει τραύμα στο δεξί χέρι, έχει μεγάλη σημασία αν έχει γίνει προθανάτια ή μεταθανάτια».

Σημειώνεται πως η κηδεία του άτυχου νεαρού θα γίνει στη γενέτειρά του. Εκεί θα τον συνοδεύουν στον τελευταίο τόπο κατοικίας του η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του.

protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση