HomeΚΡΗΤΗΉρθαν για πολυήμερη και πήγαν στο… νοσοκομείο – Ενδιαφέρον του υπουργού Υγείας για τους 22 μαθητές που δηλητηριάστηκαν

Ήρθαν για πολυήμερη και πήγαν στο… νοσοκομείο – Ενδιαφέρον του υπουργού Υγείας για τους 22 μαθητές που δηλητηριάστηκαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ξινή» τους βγήκε η πολυήμερη εκδρομή μαθητών από την Φλώρινα που ήρθαν στην Κρήτη να περάσουν κάποιες στιγμές χαλάρωσης λίγους μήνες πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις.

22 μαθητές χθες το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έκαναν εισαγωγή στο Βενιζέλειο νοσοκομείου του Ηρακλείου με συμπτώματα δηλητηρίασης (δείτε εδώ).

Το χρονικό

Χθες το πρωί οι 59 μαθητές του λυκείου Αμυνταίου της Φλώρινας έφυγαν από το Ηράκλειο, όπου διαμένουν, και πήγαν στο Ρέθυμνο για εκδρομή.

Κατά την επιστροφή τους στο Ηράκλειο αλλά και το ξενοδοχείο, 22 μαθητές άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας καθώς είχαν τάση για έμετο αλλά και διάρροιες.

Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρα του οποίου έσπευσαν στο κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου όπου διέμεναν οι μαθητές. Εκεί ξεκίνησε η διαλογή από τους γιατρούς και σταδιακά μεταφέρθηκαν οι 22 μαθητές στο Βενιζέλειο το οποίο και εφημέρευε.

Για το συμβάν ενημερώθηκε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Νίκος Χαριτάκης ο οποίος έσπευσε στο νοσοκομείο για να διευθετήσει την κατάσταση.

«Τα παιδιά που ήρθαν ήταν τα περισσότερα σε καλή κατάσταση. Τρία μόνο παιδιά είχαν εντονότερα συμπτώματα όπως λιποθυμίες αλλά και ανέβασαν πυρετό. Οι γιατροί αμέσως ανέλαβαν την κατάσταση και μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό χορήγησαν ορούς στα παιδιά και τους τακτοποίησαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών», ανέφερε στο cretapost ο κ. Χαριτάκης ενώ τόνισε πως σήμερα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολύημερη για τα παιδιά ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ που φεύγουν από την Κρήτη κι επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Ενδιαφέρον του υπουργού Υγείας

Το θέμα αυτό που συνέβη χθες αργά τη νύχτα στο Ηράκλειο με την ομαδική δηλητηρίαση των 22 παιδιών απασχόλησε και το υπουργείο Υγείας με τον υπουργό κ. Κουρουπλή να επικοινωνεί με την διοίκηση του νοσοκομείου για να μάθει τι είχε συμβεί.

«Μίλησα τηλεφωνικά με τον υπουργό Υγείας, κ. Κουρουπλή, τον οποίο και ενημέρωσα πλήρως», επεσήμανε ο κ. Χαριτάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση