HomeΚΡΗΤΗ“ΣΟΣ” εκπέμπει το Κέντρο Ειδικών Παιδιών “Αγ. Σπυρίδων”

“ΣΟΣ” εκπέμπει το Κέντρο Ειδικών Παιδιών “Αγ. Σπυρίδων”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Κέντρο Ειδικών Παιδιών “Άγιος Σπυρίδων” που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει δεχθεί αρκετές μειώσεις στη χρηματοδότησή του.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος Δ.Σ. Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδων» Γιώργος Γιγουρτάκης: «Υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό μείωσης οπότε καλούμαστε εμείς να αντισταθμίσουμε αυτό το έλλειμμα το οποίο τα τελεταία τέσσερα χρόνια είναι αρκετά σημαντικό και επηρεάζει την εύρυθμή μας λειτουργία. Δεν θα το αφήσουμε το κέντρο. Η κατάσταση είναι δύσκολη, δεν αντιλέγει κανείς. Ήδη από τα τέλη του 2014 βρίσκομαστε σε μια φάση αναδιοργάνωσης των τομέων και των υπηρεσιών με νέου είδους συνεργασίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο φιλοξενεί 45 εκπαιδευόμενους προσφέροντας ουσιαστικό έργο.

Από τη μεριά της το μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και πρόεδρος Επιτροπής Αλληλεγγύης αναφέρει ότι “θα μπορούσε να κινδυνεύει το κέντρο αν δεν ασχοληθούμε όλοι ενεργά από τώρα και έπειτα. Οπότε θα πρέπει εμείς από την πλευρά μας να βρούμε τρόπους με τους οποίους θα τονωθεί οικονομικά το συγκεκριμένο ίδρυμα”.

Έτσι σήμερα πραγματοποιείται φιλανθρωπική βραδιά στον Κρουσώνα για την κάλυψη των αναγκών των φιλοξενούμενων παιδιών σε συνεργασία του Κέντρου με την Επιτροπή Αλληλεγγύης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και εθελοντών.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση