HomeΚΡΗΤΗΗ αρπαγή μιας τσάντας αποκάλυψε τους ιερόσυλους που είχαν «ρημάξει» οχτώ εκκλησίες στη Χερσόνησο

Η αρπαγή μιας τσάντας αποκάλυψε τους ιερόσυλους που είχαν «ρημάξει» οχτώ εκκλησίες στη Χερσόνησο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια συνηθισμένη υπόθεση τσαντάκηδων χειρίστηκαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και έβγαλαν λαβράκι. Οι δύο νεαροί Ηρακλειώτες, 25 και 29 χρόνων αντίστοιχα που είχαν συλλάβει το βράδυ της Πέμπτης σε περιοχή της Χερσονήσου για την αρπαγή τσάντα από μία 56χρονη την περασμένη Τετάρτη, προέκυψε ότι ήταν οι ιερόσυλοι που είχαν «ρημάξει»  από τον Απρίλιο του 2013 εκκλησίες και ξωκλήσια της περιοχής, από όπου και άρπαζαν εκκλησιαστικά αντικείμενα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Παράλληλα, οι ίδιοι νεαροί είχαν εμπλακεί σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις αρπαγής τσαντών που είχαν σημειωθεί στο Ηράκλειο.  Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενοι οι δύο άνδρες να εμπλέκονται και σε άλλες ανάλογες πράξεις.

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ όταν οι δύο νεαροί συνελήφθησαν για την αρπαγή της τσάντας μιας 56χρονης Ηρακλειώτισσας. Οι δράστες προσέγγισαν την ανυποψίαστη γυναίκα με το αυτοκίνητό τους, αρπάζοντας της την τσάντα.

Η γυναίκα κατήγγειλε την κλοπή και από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 29χρονος και ο 25χρονος είχαν διαπράξει από τις 19.04.2013 έως και τις 09.03.2015, οχτώ  κλοπές σε Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, αφαιρώντας από αυτούς διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα, η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τα 10.000 ευρώ.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι από τις 19.01.2015 έως και τις 11.03.2015 οι ίδιοι συλληφθέντες στο Ηράκλειο είχαν αρπάξει άλλες τρεις τσάντες γυναικών.

Φωτό αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση