HomeΚΡΗΤΗ«Θα δικαιωθεί η άτυχη 44χρονη» – Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου

«Θα δικαιωθεί η άτυχη 44χρονη» – Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αισιόδοξη εμφανίζεται η πλευρά της 44χρονης Νίκης Ανδρή – Δασκαλάκη ως προς την πορεία της δικαστικής μάχης που ξεκίνησε σήμερα μετά την μήνυση που έκανε η άτυχη γυναίκα σε δύο γυναικολόγους – μαιευτήρες που την είχαν αναλάβει όταν μπήκε στο νοσοκομείο το 2002 να γεννήσει το τρίτο της παιδί και της… κατέστρεψαν την ζωή όπως η ίδια επισημαίνει (δείτε εδώ).

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης με την δικηγόρο της 44χρονης αλλά και τον ειδικευμένο ιατροδικαστή, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ορφέα Περίδη να εμφανίζονται ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

«Κατά την εκτίμηση την δική μας αποδείξαμε πλέον την πλήρη ενοχή των εναγομένων γιατρών μαιευτήρων γυναικολόγων. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε θετική έκβαση και η απόφαση θα δικαιώσει την άτυχη Ανδρή – Δασκαλάκη Νίκη», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο κ. Περίδης και συνέχισε «τώρα περιμένουμε να βγούνε τα πρακτικά, το τί θα αντικρούσουν οι μάρτυρες ενώ αναμένουμε και την απόφαση του δικαστηρίου».

Η ταλαιπωρία

Η μεγάλη ταλαιπωρία της γυναίκας ξεκίνησε το 2002 όταν σε ηλικία 32 ετών μπήκε σε κλινική ενός δημόσιου νοσοκομείου της Κρήτης για να γεννήσει το τρίτο της παιδί και βγήκε από εκεί… γιαγιά, όπως η ίδια δηλώνει στο cretapost (δείτε εδώ).

https://www.youtube.com/watch?v=kHffgu6pH24

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε από εκείνη την ημέρα έως και σήμερα είναι πολλά και ποικίλα.

«Όταν μία γυναίκα στα 32 της μπει σε πλήρεις εμμηνόπαυση τότε γίνεται ταυτόχρονα γιαγιά. Μπήκα γυναίκα στο νοσοκομείο και βγήκα γιαγιά.Τα προβλήματα είναι τραγικά. Μου κάνανε ολική αφαίρεση μήτρας, σάλπιγγες, ωοθήκες, μου έκοψαν το σωληνάκι που συνδέει το νεφρό με τον ουρητήρα που χρειάστηκε επιπλέον επέμβαση. Τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί», υπογράμμισε σχετικά η 44χρονη ενώ παράλληλα τόνισε ότι κανένας δεν την είχε ενημερώσει για το τι της είχε συμβεί.

«Όταν έφυγα από το νοσοκομείο ο γιατρός δεν μ’ ενημέρωσε για τίποτα και δεν μου έδωσε καμία φαρμακευτική αγωγή. Ο γιατρός μου δεν μου έδωσε κανένα απολύτως ενημερωτικό της κατάστασής μου. Όταν πήγα και τον βρήκα στο γραφείο του και τον ρώτησα τι έχω ν’ αντιμετωπίσω από εδώ και πέρα και μου είπε ότι είμαι μία φυσιολογική γυναίκα κι αν μείνω από εδώ και πέρα έγκυος θα ήταν καλύτερα να το βγάλουμε. Όταν του είπα γιατί δεν έχω έμμηνο ρύση μου είπε ότι έχω πάρει τόσα φάρμακα γι’ αυτό», τόνισε η 44χρονη.

Την αλήθεια για το τί της είχε συμβεί η 44χρονη το έμαθε μετά από δύο χρόνια, όπως αναφέρει στο cretapost: «Την αλήθεια άρχισα να την μαθαίνω μετά από δύο χρόνια, τυχαία. Άρχισα να ψάχνομαι γιατί δεν έχω έμμηνο ρύση. Προσπαθούσα να πάρω τον φάκελό μου από το νοσοκομείο αλλά δεν μου το έδιναν. Άρχισα να μαζεύω χαρτιά και είδαμε ότι τα είχαν παραποιήσει. Δεν είχε καμία σχέση ο φάκελος που κατέθεσαν στο δικαστήριο με την δική μου περίπτωση. Είχαμε απόκρυψη στοιχείων με όλα της τα μεγαλεία», επεσήμανε η 44χρονη η οποία όπως ανέφερε στο cretapost τα τελευταία 10 χρόνια ζει με φαρμακευτικές αγωγές ενώ δηλώνει έτοιμη να φτάσει μέχρι το τέλος την υπόθεση και όσοι έχουν ευθύνες για την κατάστασή της να τους αποδοθούν.

Τι λέει ο ιατροδικαστής

Το 2010 καλείται ν’ αναλάβει την υπόθεση της άτυχης γυναίκας, μετά από αίτημα της ίδιας, ο ειδικευμένος ιατροδικαστής, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Ορφέας Περίδης.

Το cretapost ήρθε σ’ επαφή με τον κ. Περίδη ο οποίος κάνει λόγο στις δηλώσεις του για συγκάλυψη και χάλκευση ιατρικών εγγράφων (δείτε εδώ).

https://www.youtube.com/watch?v=5QweCnO82Es

Διαφήμιση
Διαφήμιση