HomeΚΡΗΤΗΓνωριμία των μαθητών με τα Ενετικά Τείχη και τα μνημεία

Γνωριμία των μαθητών με τα Ενετικά Τείχη και τα μνημεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εφαρμογή τίθεται σύντομα η πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου για το πρόγραμμα επίσκεψης και ξενάγησης μαθητών στα Ενετικά Τείχη και στα μνημεία της πόλης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο, ο δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός, με τους προϊσταμένους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, Άρη Βαλατίδη και Γιώργο Μανουσάκη, παρόντων των αντιδημάρχων, Πολιτισμού Αριστέας Πλεύρη, Παιδείας Μαρίας Καναβάκη και Πολεοδομίας Γιάννη Αναστασάκη.

Έτσι η δημοτική αρχή δρομολογεί μία σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν τη συντήρηση αλλά και την ανάδειξη του μνημειακού υπόβαθρου της πόλης, και στόχος είναι η καλύτερη γνωριμία και επαφή του πολίτη με τα μνημεία της πόλης ιδιαίτερα μάλιστα με τον ενετικό οχυρωματικό περίβολο.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, «ο ενετικός οχυρωματικός περίβολος αποτελεί ένα έργο με ιδιαίτερη ιστορική αξία και σημασία, όχι μονάχα για το μνημειακό του χαρακτήρα, αλλά και για το γεγονός ότι λόγω του μεγάλου βαθμού διατήρησής του αλλά και της έκτασής του, αναγνωρίζεται σήμερα ως ένα από τα πιο αξιόλογα δείγματα του είδους του στην ανατολική Μεσόγειο».

Επίσης η ίδια η παλιά πόλη έχει στον ιστό της έναν μεγάλο αριθμό μνημείων κυρίως ενετικής περιόδου αλλά και νεώτερης όπως κρήνες, εκκλησίες, αναγεννησιακές πύλες, κτήρια νεοκλασικά και οθωμανικά που αναδεικνύουν την ιστορικότητα της πόλης.

scholia1

Διαφήμιση
Διαφήμιση