HomeΚΡΗΤΗ«Μπήκα να γεννήσω γυναίκα και βγήκα γιαγιά» – Τι λέει η 44χρονη για τον Γολγοθά της

«Μπήκα να γεννήσω γυναίκα και βγήκα γιαγιά» – Τι λέει η 44χρονη για τον Γολγοθά της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μπήκα να γεννήσω γυναίκα και βγήκα… γιαγιά από το νοσοκομείο» αναφέρει στο cretapost η 44χρονη, Νίκη Ανδρή – Δασκαλάκη που το 2002 περνάει την πόρτα δημόσιου νοσοκομείου της Κρήτης για να γεννήσει και φεύγει από εκεί με χιλιάδες προβλήματα.

Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη το δικαστήριο στο Ηράκλειο μετά την μήνυση που άσκησε η 44χρονη στους δύο μαιευτήρες – γυναικολόγους που ήταν υπεύθυνοι για την γέννηση του τρίτου παιδιού της.

Στα δικαστήρια βρίσκονται, εκτός της 44χρονης, ο ειδικευμένος ιατροδικαστής, Ορφέας Περίδης που όπως ήδη έχει πει στο cretapost είναι έτοιμος για… όλα ενώ έκανε λόγο για συγκάλυψη και χάλκευση ιατρικών εγγράφων (δείτε εδώ).

Η αρχή του Γολγοθά

Η 44χρονη πηγαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης το 2002 για να γεννήσει το τρίτο της παιδί.

«Ήμουν έγκυος και πήγα για να γεννήσω. Ήταν ότι πιο ευχάριστο για μία γυναίκα, δυστυχώς για μένα μετατράπηκε σε μία τραγωδία», αναφέρει η 44χρονη και περιγράφει το τι έζησε εκείνη την ημέρα:

«Είχα συσπάσεις αλλά δεν είχα διαστολή και ο γιατρός μου επέλεξε να μην μου κάνει καισαρική. Το καθυστέρησε πάρα πολύ, μου έβαλε δύο φορές ωτοκίνη – κάτι που εγώ διαπίστωσα δύο χρόνια μετά – κι έκανα ρήξη μήτρας. Οδηγήθηκα στο χειρουργείο επειδή χανόντουσαν οι παλμοί του παιδιού. Με «σκίσανε» ζωντανή – ένιωσα που με κόβανε – πήρανε το παιδί κι εγώ μπήκα στην Εντατική».

Παράλληλα η 44χρονη αναφέρει ότι για όλα αυτά που της συνέβησαν εκείνη την ημέρα δεν είχε ενημερωθεί κανένας δικός της που βρισκόταν έξω από την κλινική του νοσοκομείου.

«Οι δικοί μου δεν γνώριζαν τίποτε για όλα αυτά. Δεν τους είχε ενημερώσει κανένας. Το απόγευμα ρωτούσανε τι είχε γίνει και αν όλα πήγαιναν καλά. Εκείνοι θεωρούσαν ότι βρισκόμουν ακόμα στον τοκετό. Εκεί τους είπαν ότι χρειάζομαι αίμα γιατί έχω αιμορραγία. Πήρα 32 φιάλες αίμα. Όταν με ξυπνήσανε στην Εντατική δεν μπορούσα να κουνήσω καθόλου, είχα πάθει σηψαιμικό σοκ όπως έμαθα αργότερα», επεσήμανε η 44χρονη.

Η Νίκη Ανδρή - Δασκαλάκη πριν ξεκινήσει ο Γολγοθάς της.
Η Νίκη Ανδρή – Δασκαλάκη πριν ξεκινήσει ο Γολγοθάς της.

«Στα 32 μου χρόνια έγινα γιαγιά»

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε από εκείνη την ημέρα έως και σήμερα είναι πολλά και ποικίλα.

«Όταν μία γυναίκα στα 32 της μπει σε πλήρεις εμμηνόπαυση τότε γίνεται ταυτόχρονα γιαγιά. Μπήκα γυναίκα στο νοσοκομείο και βγήκα γιαγιά.Τα προβλήματα είναι τραγικά. Μου κάνανε ολική αφαίρεση μήτρας, σάλπιγγες, ωοθήκες, μου έκοψαν το σωληνάκι που συνδέει το νεφρό με τον ουρητήρα που χρειάστηκε επιπλέον επέμβαση. Τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί», υπογράμμισε σχετικά η 44χρονη ενώ παράλληλα τόνισε ότι κανένας δεν την είχε ενημερώσει για το τι της είχε συμβεί.

«Όταν έφυγα από το νοσοκομείο ο γιατρός δεν μ’ ενημέρωσε για τίποτα και δεν μου έδωσε καμία φαρμακευτική αγωγή. Ο γιατρός μου δεν μου έδωσε κανένα απολύτως ενημερωτικό της κατάστασής μου. Όταν πήγα και τον βρήκα στο γραφείο του και τον ρώτησα τι έχω ν’ αντιμετωπίσω από εδώ και πέρα και μου είπε ότι είμαι μία φυσιολογική γυναίκα κι αν μείνω από εδώ και πέρα έγκυος θα ήταν καλύτερα να το βγάλουμε. Όταν του είπα γιατί δεν έχω έμμηνο ρύση μου είπε ότι έχω πάρει τόσα φάρμακα γι’ αυτό», τόνισε η 44χρονη.

Την αλήθεια για το τί της είχε συμβεί η 44χρονη το έμαθε μετά από δύο χρόνια, όπως αναφέρει στο cretapost: «Την αλήθεια άρχισα να την μαθαίνω μετά από δύο χρόνια, τυχαία. Άρχισα να ψάχνομαι γιατί δεν έχω έμμηνο ρύση. Προσπαθούσα να πάρω τον φάκελό μου από το νοσοκομείο αλλά δεν μου το έδιναν. Άρχισα να μαζεύω χαρτιά και είδαμε ότι τα είχαν παραποιήσει. Δεν είχε καμία σχέση ο φάκελος που κατέθεσαν στο δικαστήριο με την δική μου περίπτωση. Είχαμε απόκρυψη στοιχείων με όλα της τα μεγαλεία», επεσήμανε η 44χρονη η οποία όπως ανέφερε στο cretapost τα τελευταία 10 χρόνια ζει με φαρμακευτικές αγωγές ενώ δηλώνει έτοιμη να φτάσει μέχρι το τέλος την υπόθεση και όσοι έχουν ευθύνες για την κατάστασή της να τους αποδοθούν.

Τι λέει ο ιατροδικαστής

Το 2010 καλείται ν’ αναλάβει την υπόθεση της άτυχης γυναίκας, μετά από αίτημα της ίδιας, ο ειδικευμένος ιατροδικαστής, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Ορφέας Περίδης.

Το cretapost ήρθε σ’ επαφή με τον κ. Περίδη ο οποίος κάνει λόγο στις δηλώσεις του για συγκάλυψη και χάλκευση ιατρικών εγγράφων.

«Το 2010 ανάλαβα την υπόθεση και αντίκρισα ανομίες, παρατυπίες, χαλκεύσεις εγγράφων, κατασκευασμένων ιστορικών ασθενούς στην κλινική του δημόσιου νοσοκομείου και αναγκάστηκα να γνωμοδοτήσω με επιστημονικά κριτήρια και συνέταξα την γνωμοδότηση μου και την καταθέσαμε κατά τόπος αρμοδίων δικαστηρίων», επεσήμανε ο κ. Περίδης και συνέχισε:

«Ο Γολγοθάς της 32χρονης τότε γυναίκας ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2002,  μπήκε στο νοσοκομείο για να γεννήσει κι αντί να βρεθεί αγκαλιά με το τρίτο παιδί της βρέθηκε στην Εντατική διασωληνωμένη με ολική αφαίρεση όλων των εσωτερικών γεννητικών της οργάνων και κομμένο το σωληνάκι που συνδέει το νεφρό με τον ουρητήρα.

Εξαιτίας της βλάβης στον ουρητήρα βρίσκεται ένα στάδιο πριν την νεφρική ανεπάρκεια ταυτόχρονα η πρόωρη και βαριάς μορφής οστεοπόρωση που ήρθε ως συνέπεια αιφνίδιας εμμηνόπαυσης έχει κάνει τα κόκαλά της εύθραυστα. Ήδη έχει ένα προσθετικό μέλος, ένα σιδερένιο αγκώνα, και μιλάμε για αναπηρία ισοβίως πάνω από 67%. Η δική μου εκτίμηση της αναπηρίας της είναι 80 έως 100%».

https://www.youtube.com/watch?v=5QweCnO82Es

Διαφήμιση
Διαφήμιση