HomeΚΡΗΤΗΣτην Αθήνα δήμαρχοι της Κρήτης για τα προβλήματα της ενδοχώρας

Στην Αθήνα δήμαρχοι της Κρήτης για τα προβλήματα της ενδοχώρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Υποδόμων Χρήστο Σπίρτζη είχαν  οι δήμαρχοι Βιάννου, Γόρτυνας, Αρχανών-Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης «Η συνάντηση ήταν σε πάρα πολύ καλό κλίμα και αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να δρομολογηθούν κάποιες απαντήσεις και να έχουμε εξελίξεις πάνω σ’ αυτά τα θέματα».

Η ατζέντα περιελάμβανε πέρα από τις καταστροφές στο οδικό δίκτυο, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, το νόμο για τις προμήθειες και ανάθεσης έργων στους δήμους καθώς και η υπαγωγή τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης «καταθέσαμε και το υπόμνημα σ’ αυτά τα ζητήματα και περιμένουμε το επόμενο διάστημα να δρομολογηθούν απαντήσεις στα θέματα που θέσαμε».

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης έκανε αναλυτική αναφορά και στο μνημονιακό του δήμου εξαιτίας χρεών και μη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού ζητώντας για μια ακόμη φορά βοήθεια από το υπουργείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα και τόνισε ότι «η εκτίμηση η δική μου είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση