HomeΚΡΗΤΗΓάλλοι σκιέρ στα λασιθιώτικα βουνά

Γάλλοι σκιέρ στα λασιθιώτικα βουνά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μ’ ένα snowboard και ένα πανί μια ομάδα Γάλλων σκιέρ ήρθε στην Κρήτη και… «αλώνισε» στα λασιθιώτικα βουνά κάνοντας snowkite.

Το  snowkite όπως τονίζει ο Didier Botta «είναι ένα μείγμα από διάφορα αθλήματα. Το snowboard και το kite στη θάλασσα, που συνδυάζει το πέταγμα και το γλίστρημα», ενώ ο Bertrand Boone υπογραμμίζει ότι «Η διαφορά με το σκι είναι ότι είμαστε πιο ελεύθεροι. Εξαρτόμαστε μόνο με τον άνεμο και όχι από κάποια μηχανή.

Την ομάδα των τριών γάλλων που ήρθαν για δεύτερη φορά στην Κρήτη συμμετείχε και ένας Ηρακλειώτης οδοντίατρος που από το  2011 είναι στη Γαλλία όπου και εκεί γνώρισε και λάτρεψε αυτό το άθλημα.

Όπως αναφέρει ο Κώστας Χαραλαμπάκης «αυτό που χρειάζεται η Κρήτη είναι να υπάρχει μια αλληλεγγύη και κοινές προσπάθειες για να προβάλουμε την ομορφιά του τόπου μας».

Την ίδια ώρα δήμαρχος Οροπεδίου Λασίθου Γιάννης Στεφανάκης τονίζει ότι «πρέπει να αναδείξουμε το χειμερινό τουρισμό και να έχουμε επισκεψιμότητα όλο το χρόνο στο Λασίθι και να μπορέσουμε να κρατήσουμε και τον νέο κόσμο και να φέρουμε και νέους ανθρώπους».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση