HomeΚΡΗΤΗΟι Βρετανοί έρχονται Κρήτη και τους φέρνει η British Airways – Στις 26 Απριλίου ξεκινά τις πτήσεις της στο Ηράκλειο

Οι Βρετανοί έρχονται Κρήτη και τους φέρνει η British Airways – Στις 26 Απριλίου ξεκινά τις πτήσεις της στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 26 Απριλίου θα κάνει πρεμιέρα το πτητικό πρόγραμμα της British Airways στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας της στην Ελλάδα, για τη μεγάλη αεροπορική εταιρεία.

Μάλιστα το γεγονός ότι η British Airways θα συνδέει το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου με το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ τέσσερις φορές την εβδομάδα, αναδεικνύει και την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των Βρετανών για την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό.

Η αεροπορική εταιρίας πάντως ανακοίνωσε και επίσημα χθες ότι ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα, ξεκινώντας πτήσεις από το Λονδινο προς την Κω, την Κέρκυρα, τη Ρόδο κι φυσικά το Ηράκλειο.

Οι βρετανικές αερογραμμές θα συνδέσουν το Ηνωμένο Βασίλειο με την Κω, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και το Ηράκλειο ως εξής:

Κως – Χίθροου (Heathrow) δύο φορές την εβδομάδα (από 2 Μαΐου ως 19 Σεπτεμβρίου).

Κέρκυρα – Heathrow τέσσερις φορές την εβδομάδα (από 1η Μαΐου ως 20 Σεπτεμβρίου).

Ηράκλειο – Γκάτγουικ (Gatwick) τέσσερις φορές την εβδομάδα (από 26 Απριλίου).

Ρόδος – Gatwick δύο φορές την εβδομάδα (από 26 Απριλίου).

Επίσης, επανέρχεται η Θεσσαλονίκη ως προορισμός για τη θερινή σεζόν, με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα από το Gatwick, από τις 30 Μαρτίου.

Ακόμη, η εταιρεία αυξάνει τις πτήσεις προς Μύκονο και τη Σαντορίνη, σε έξι και πέντε ανά εβδομάδα αντίστοιχα, από τα αεροδρόμια Heathrow και London City. Μάλιστα, τέσσερα δρομολόγια προς Μύκονο και δύο προς Σαντορίνη θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο London City από τη θυγατρική της BA, City Flyer Express.

Η BA City Flyer Express ιδρύθηκε το 2007, διαθέτει στόλο 15 αεροσκαφών και δίκτυο 22 προορισμών και χρησιμοποιεί ως κόμβο το αεροδρόμιο London City.

Συνολικά, η British Airways θα πραγματοποιεί 55 προγραμματισμένες πτήσεις την εβδομάδα, προσφέροντας περισσότερες από 10.000 θέσεις στα δρομολόγια μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, σε οκτώ προορισμούς.

Η γραμμή Αθήνα – Λονδίνο της British Airways, η οποία εκτελείται τέσσερις φορές την ημέρα, συμπληρώνει φέτος 84 χρόνια τακτικών δρομολογίων, αφού η British Airways ξεκίνησε να πετάει στην Αθήνα το 1928 με έκτακτες και τσάρτερ πτήσεις

ΔΑΑ: Κορυφαίος προορισμός το Λονδίνο

Σύμφωνα με το «Ελ. Βενιζέλος», το Λονδίνο αποτελεί τον σπουδαιότερο προορισμό της Ευρώπης για την Αθήνα και μάλιστα οι επιδόσεις του ανακάμπτουν στην προ κρίσης περίοδο. Μάλιστα, το Λονδίνο αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για εισερχόμενους τουρίστες στην Αθήνα. Οι αφίξεις βρετανών πολιτών ανήλθαν το 2014 σε 323 χιλιάδες, καταγράφοντας αύξηση κατά 32% σε σχέση με το 2013.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2014 ταξίδεψαν με απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο πρωτευουσών σχεδόν 1 εκατ. επιβάτες, επίδοση 20% υψηλότερη σε σχέση με το 2013, ενώ ανάλογη ήταν η άνοδος και της προσφοράς αεροπορικών θέσεων. Εξ αυτών, περίπου 400.000 επιβάτες προτίμησαν το 2014 την British Airways.

Σχεδόν οι μισοί επιβάτες της British Airways στη γραμμή Λονδίνο – Αθήνα είναι ξένοι που ζουν στο εξωτερικό, το 27% ημεδαποί, το 22% έλληνες του εξωτερικού και το 5% ξένοι υπήκοοι που ζουν στην Ελλάδα.

Σκοπός του ταξιδιού στην αγορά Αθηνών – Λονδίνου είναι 41% διακοπές – τουρισμός, 34% επίσκεψη φίλων και συγγενών και 20% business. To 66% των αγοράζονται κλείνονται μέσω των ιστοσελίδων των αεροπορικών εταιρειών, το 12% μέσω πρακτορείων ταξιδίων και το 12% μέσω ιστοσελίδων ταξιδίων ή μηχανών αναζήτησης.

Η μέση περίοδος κράτησης του εισιτηρίου είναι 56 ημέρες πριν από την αναχώρηση, ενώ η συχνότητα του ταξιδιού από και προς την Αθήνα είναι τέσσερις πτήσεις κατ’ έτος.

tovima

Διαφήμιση
Διαφήμιση