HomeΚΡΗΤΗΣτους δρόμους που έχουν προβλήματα κατολισθήσεων ο Απ. Βουλγαράκης

Στους δρόμους που έχουν προβλήματα κατολισθήσεων ο Απ. Βουλγαράκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, επισκέφτηκε σήμερα, Τετάρτη, το δρόμο Ντερέ- Παπαδιανά, και ιδιαίτερα την περιοχή του Χάσωνα όπου, παρά τις περυσινές παρεμβάσεις που έγιναν στο συγκεκριμένο σημείο, το πρόβλημα των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων παραμένει πάρα πολύ σοβαρό.

Ήδη εκτελείται ένα έργο διαπλάτυνσης ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος προς τα χωριά Ντερέ, Παπαδιανά, Νέα Ρούματα. Δόθηκαν οδηγίες  στη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων, ώστε να προχωρήσει στην  κατασκευή της γέφυρας που πρόκειται να συνδέσει τις περιοχές αυτές, σύμφωνα  με την εγκεκριμένη μελέτη.

Στη συνέχεια ο κ. Βουλγαράκης επισκέφτηκε τις περιοχές Κολυμπάρι, Σπηλιά, Δρακόνα, Επισκοπή, όπου μια ολόκληρη πλαγιά έχει παρασυρθεί από τις βροχές και το επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει υποστεί καθίζηση 80 εκατοστών περίπου.

20150311_104908

Ήδη έχει εγκατασταθεί εργολάβος που κάνει προσωρινή αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου στο τμήμα αυτό.

Ο κ. Βουλγαράκης επιθεώρησε επίσης τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη γέφυρα στο Πατελάρι, οι οποίες εκτελούνται κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο πολύ προσεχές μέλλον.

Επισκέφτηκε στη συνέχεια τις περιοχές Επισκοπή, Αλικιανό, Σκινέ, Πρασέ όπου διαπιστώθηκε ότι σε συγκεκριμένα σημεία του δρόμου, έγιναν σοβαρές κατολισθήσεις πρανών.

Φυσικά οι μηχανικοί της Δ/νσης Τεχνικών Έργων έχουν επισκεφθεί, τις προηγούμενες μέρες, όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού και έχουν καταγράψει τις ζημιές για τις οποίες θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, και ιδιαίτερα σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά και του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ώστε να προγραμματιστούν κατά σειρά προτεραιότητας οι άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση