HomeΚΡΗΤΗΞεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κατασκευών στην παραλία της Χερσονήσου

Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κατασκευών στην παραλία της Χερσονήσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από την παραλιακό δρόμο της Χερσονήσου, ξεκινούν σήμερα οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κατασκευών, κυρίως εξεδρών αλλά και κτισμάτων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Κρήτης, σε υλοποίηση της σχετικής απόφασης που είχε ληφθεί πριν από λίγους μήνες.

Οι κατεδαφίσεις αφορούν ως επί το πλείστον εξέδρες, προεκτάσεις και άλλα ελαφρά κτίσματα που κατασκευάζουν οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, μπαρ και καφετεριών στην παραλία της Χερσονήσου, προκειμένου να τραβήξουν το ενδιαφέρον των πελατών τους, κάνοντας «ελκυστικότερα» τα καταστήματά τους στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Οι κατεδαφίσεις θα γίνουν σε επιχειρήσεις που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της Χερσονήσου, και αφορούν περισσότερα από 30 καταστήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι καταστηματάρχες είχαν προσφύσει στη δικαιοσύνη σε μια  προσπάθεια να προσβάλλουν τη σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς ωστόσο το εγχείρημά τους να στεφθεί με επιτυχία. Τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει απορρίφθηκαν και έτσι οι μπουλντόζες πιάνουν δουλειά, προκειμένου να απομακρυνθούν οι αυθαίρετες κατασκευές.

Το γεγονός πάντως έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον κλάδο της εστίασης στη Χερσόνησο, λόγω της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση