HomeΚΡΗΤΗΠροβληματισμός με τη νέα πρόταση του Γ. Βαρουφάκη για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Προβληματισμός με τη νέα πρόταση του Γ. Βαρουφάκη για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβληματισμός και ποικίλες αντιδράσεις στον επιχειρηματικό κόσμο του Ηρακλείου έχει προκαλέσει το μέτρο που προτείνει ο υπουργός Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η πρόταση του Γ. Βαρουφάκη περιλαμβάνει τουρίστες, νοικοκυρές, φοιτητές οι οποίοι ως «μυστικοί πράκτορες» θα παίζουν το ρόλο του πελάτη, θα καλωδιώνονται για να υπάρχει οπτικό και ακουστικό υλικό τη στιγμή της σύλληψης του επιχειρηματία που φοροδιαφεύγει.

Επίσης οι νέοι «ράμπο» θα πληρώνονται με την ώρα και θα έχουν συμβάσεις δύο μηνών, ενώ, όπως επισημαίνει ο Γ. Βαρουφάκης ότι και μόνο η είδηση ότι υπάρχουν χιλιάδες «μυστικοί πράκτορες» ακροβολισμένοι σε πολλά σημεία θα αλλάξει άρδην τις συμπεριφορές και θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μ. Κουμαντάκης: «Αυτά που ακούω ότι θα φτιάξουν «στρατούς» από φοιτητές, από τουρίστες, από ιδιώτες, από νοικοκυρές. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και δεν νομίζω ότι είναι μια προσέγγιση σοβαρή στο πως θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο θέμα της φοροδιαφυγής. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν λίστες Λαγκάρντ, υπάρχουν λίστες Λιστενχάιν, υπάρχουν λίστες της Τράπεζας της Ελλάδος με χιλιάδες που έβγαλαν δισεκατομμύρια έξω».

Την ίδια ώρα η πρόεδρος Ιδιοκτητών καφέ-μπαρ Ηρακλείου υπογραμμίζει ότι «το θέμα μας είναι να μην γίνουμε κατάσκοποι ο ένας με τον άλλον και να ενισχύσουμε τον ελεγκτικό μηχανισμό στις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν σωστά τη δουλειά τους για την πάταξη της φοροδιαφυγής και να ξεκινήσουν από τους έχοντες και κατέχοντες πρώτα τους ελέγχους και μετά προς τους υπόλοιπους οι οποίοι παλεύουν για να βγάλουν το μεροκάματό τους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση