HomeΚΡΗΤΗΟι αυριανοί φύλακες των Μουσείων στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου

Οι αυριανοί φύλακες των Μουσείων στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυο τμήματα του 2ου ΙΕΚ Γουρνών, με σπουδαστές του τμήματος Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, επισκέφτηκαν την Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου στο Γάζι.

Οι σπουδαστές, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες κ.κ. Μαρία Παπαδάκη και Χριστίνα Κουντούρη, θαύμασαν από κοντά τα μοναδικά εκθέματα της Συλλογής Μεταξά και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς από διάφορα μέρη του Δήμου Μαλεβιζίου που εκτίθενται στο χώρο και εντυπωσιάστηκαν από την σπουδαιότητά τους.

Με αφορμή αυτή την επίσκεψη, ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου, αποτελεί πόλο έλξης κάθε χρόνο για πολλούς ξένους επισκέπτες του τόπου μας. Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο έρχονται και θαυμάζουν τον πλούτο του παρελθόντος και φεύγουν όλοι εντυπωσιασμένοι από τα μοναδικά αυτά ευρήματα.

Χαιρόμαστε όμως ιδιαίτερα, όταν τη συλλογή επισκέπτονται μαθητές και σπουδαστές. Νέοι άνθρωποι που διψούν για γνώση, που θέλουν να μάθουν την ιστορία αυτού του τόπου. Καλώ ανεπιφύλακτα όλες και όλους να επισκεφτούν τη Συλλογή μας στο Γάζι και να θαυμάσουν από κοντά τους θησαυρούς της ιστορίας μας. Είναι μια επίσκεψη που θα τους μείνει αξέχαστη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση