HomeΚΡΗΤΗ«Απαρτχάιντ» στην Ιταλία: Απαγορεύεται η είσοδος σε μαύρους σε γνωστό κλαμπ

«Απαρτχάιντ» στην Ιταλία: Απαγορεύεται η είσοδος σε μαύρους σε γνωστό κλαμπ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο φόβος που καλλιεργείται από τα κύματα μεταναστών που φτάνουν στις ιταλικές ακτές για μία δεύτερη ευκαιρία και ένα καλύτερο «αύριο», οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές κάποιους Ιταλούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής La Repubblica οι ιδιοκτήτες του γνωστού κλαμπ «Arterìa» της Μπολόνια απαγορεύει την είσοδο σε μαύρους.

Η δημοσιογράφος της ιταλικής εφημερίδας, μάλιστα, θέλησε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αυτό που συμβαίνει στο νυχτερινό κέντρο.

Έτσι, η Κατερίνα Τζουζμπέρτι μαζί με τον 24χρονο Ιμπραήμ Ντιακίτε από το Μάλι, επισκέφθηκε το κλαμπ όπου αντιλήφθηκε πως όλοι περνούσαν από το… σκανάρισμα των μεγαλόσωμων ανδρών που «φρουρούσαν» την είσοδο, εκτός από όσους το δέρμα ήταν μαύρο.

«Ο Ιμπραήμ κατευθύνθηκε προς την είσοδο. Προσπάθησε να μπει αλλά τον έδιωξαν οι πορτιέρηδες. “Μου είπαν να περιμένω”», γράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας και συνεχίζει πως η απαγόρευση ίσχυε ακόμα και αν ο 24χρονος συνοδευόταν από την Ιταλίδα δημοσιογράφο.

Τι λέει, όμως, ο άνθρωπος που κρίνει ποιος θα περάσει και ποιος όχι την είσοδο του κλαμπ;

«Το περασμένο σαββατοκύριακο βρήκαμε έναν μαύρο με ένα μαχαίρι κρυμμένο στο μπουφάν του. Καταλαβαίνω ότι θα μπουν και παιδιά που δεν έχουν καμία σχέση, ακόμα και καλά παιδιά», λέει ένας από τους πορτιέρηδες.

«Δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Για λίγο θα είναι έτσι. Δε θα τους αφήνουμε να περάσουν ακόμα και αν συνοδεύονται. Όταν θα ηρεμήσει η κατάσταση θα ξεκινήσουμε να τους βάζουμε μέσα. Ακόμα και εμείς, όπως και εσείς, θέλουμε να επιστρέψουμε αρτιμελείς στα σπίτια μας το πρωί. Πρέπει να προστατεύσουμε το μαγαζί και εμάς τους ίδιους», προσθέτει.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του «Arterìa», Ντομένικο Μιλιάτσο, δηλώνει πως δεν υπάρχει καμία διάκριση, απλώς απομακρύνονται όσοι δημιουργούν πρόβλημα.

«Φυσικά, την τελευταία περίοδο υποφέρουμε πολύ από κάποιες καταστάσεις που συνδέονται με την συμβίωση με μαύρα παιδιά, κυρίως τους μετανάστες που βρίσκονται σε κέντρα υποδοχής, οι οποίοι κάποιες φορές προκαλούν πρόβλημα», προσθέτει.

Βέβαια, αμέσως μετά, ο Μιλιάτσο, επισημαίνει πως αν οι πορτιέρηδες έδιωξαν μαύρους, τότε θα αναλάβουν την ευθύνη τους.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της εταιρίας που παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας, Γκαμπριέλε Λολίνι, δηλώνει: «Έγινε ένα λάθος. Ίσως τους μπέρδεψαν με άλλους. Τα παιδιά που λένε ότι τους αρνήθηκαν την είσοδο, να καλέσουν την αστυνομία».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση