HomeΚΡΗΤΗΥπόθεση Γιακουμάκης: Η κατάθεση για την "καζούρα της βροχής": Ήταν αστείο, όχι bullying!

Υπόθεση Γιακουμάκης: Η κατάθεση για την "καζούρα της βροχής": Ήταν αστείο, όχι bullying!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονα προβληματισμένοι είναι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων για την υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αγνοείται από τις αρχές του Φεβρουαρίου, καθώς “τα στοιχεία δεν δένουν θέμα κακοποίησης και σχολικού εκφοβισμού. Άρα είμαστε και πάλι στο σημείο μηδέν, στο απόλυτο σκοτάδι”.

Το πόρισμα της ΕΔΕ που διενέρηγησαν τρία στελέχη του ΔΗΜΗΤΡΑ, με επικεφαλής τον νομικό σύμβουλο του Οργανισμού, Ανδρέα Αθανασόπουλο, βασίζεται σε μαρτυρίες περισσότερων από 30 ατόμων, σπουδαστών, υπαλλήλων, καθηγητών, φυλάκων, μαγείρων.

“Ναι, δεχόταν πιέσεις και μέσα από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων”, περιορίστηκε να πει στο “Έθνος της Κυριακής” ο κ. Αθανασόπουλος, χωρίς όμως να διευκρινίζει τι πιέσεις ήταν αυτές.

“Από το πόρισμα προέκυψαν στοιχεία bullying, όμως αυτά δεν εξειδικεύονται στον Βαγγέλη”, είπαν υπεύθυνες πηγές στην εφημερίδα.

Σε κατάθεσή του, σπουδαστής της Σχολής αναφέρεται στην “καζούρα της βροχής” που έγινε στον Βαγγέλη, κατά την οποία το θύμα δέχεται σφαλιάρες στο σβέρκο, αλλά διευκρινιζόταν ότι αυτό ήταν στο πλαίσιο πειραγμάτων και αστεϊσμών και δεν συνιστά bullying.

Το πόρισμα επιβεβαιώνει και την τηλεφωνική επικοινωνία του πρώην βουλευτή Χανίων, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, με τη διεύθυνση της Σχολής, αυτό όμως έγινε πριν από δύο χρόνια και για περιστατικό άσχετο με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο πρώην βουλευτής παρενέβη για την επιβολή 3μερης αποβολής σε μαθητή που μαζί με άλλους σπουδαστές είχαν μουτζουρώσει τους τοίχους της σχολής.

“Εκτιμούμε ότι το παιδί εξαφανίστηκε και ήταν δική του απόφαση, εξαιτίας της πίεσης που δεχόταν από τη Σχολή με τα πειράγματα των σπουδαστών, αλλά και από την οικογένειά του, πιθανόν και για τους χαμηλούς βαθμούς που πήρε, μια ημέρα πριν χαθούν τα ίχνη του”, δήλωσε στην εφημερίδα αξιωματικός που γνωρίζει καλά την υπόθεση.

Τα τηλεφωνήματα με την οικογένειά του

Οι συνεχείς και μακρές σε διάρκεια τηλεφωνικές συνομιλίες του 20χρονου με την οικογένειά του, και ειδικά μία ημέρα πριν από την εξαφάνισή του, όπως προέκυψε και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, οδηγούν τις αρχές στην εκτίμηση ότι ίσως δεχόταν πιέσεις και από την οικογένειά του.

Σε αντίθεση με κάποιους συγγενείς του που θεωρούν πιθανό το σενάριο ο νεαρός φοιτητής να βρίσκεται σε κάποιο μοναστήρι, η οικογένειά του το απορρίπτει καθώς δεν είχε στενούς δεσμούς με την Εκκλησία, ούτε είχε δείξει τάσεις απομόνωσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Η μητέρα του, Μαρία Γιακουμάκη, επιμένει ότι στις καθημερινές τους επικοινωνίες δεν παρατήρησε κάτι στη συμπεριφορά του γιου της που να την προβληματίζει. Τονίζει, δε, ότι ούτε η ίδια ούτε ο σύζυγός της, Ανδρέας Γιακουμάκης, αντέδρασαν άσχημα, όταν μία ημέρα πριν από την εξαφάνισή του, τους είπε ότι είχε πάρει χαμηλούς βαθμούς.

Αύριο το πρωί στις 10.30 συγκαλείται εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ προκειμένου να πάρει αποφάσεις, ώστε να διαβιβαστεί το πόρισμα στον εισαγγελέα, για να υπάρξει καταλογισμός ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση