HomeΚΡΗΤΗΤα προβλήματα των κατοίκων του 3ου Διαμερίσματος Ηρακλείου, στη συνάντηση με τους αντιδημάρχους

Τα προβλήματα των κατοίκων του 3ου Διαμερίσματος Ηρακλείου, στη συνάντηση με τους αντιδημάρχους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τις περιοχές του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος Ηρακλείου ( Γιόφυρου , Καμινίων ,Άι Γιάννη Χωστού ,ΤΕΙ ,Εσταυρωμένου και του ΒΙΟΠΑ Φοινικιάς) όπως ενημέρωσαν τους κατοίκους των περιοχών αυτών σε ειδική εκδήλωση, οι Αντιδήμαρχοι Πέτρος Ινιωτάκης, Γιάννης Αναστασάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Στη συνάντηση που μετείχε επίσης η πρόεδρος του 3ου Διαμερίσματος κ. Ειρήνη Φλουρή αλλά και ο πρώην πρόεδρος κ. Αντώνης Κοτσυφάκης ,έγινε εκτενής ενημέρωση από τους Αντιδημάρχους για τις πολεοδομικές μελέτες και το στάδιο εξέλιξής τους ,τα τεχνικά έργα των περιοχών και άλλα ζητήματα όπως το κυκλοφοριακό.

Η Δημοτική Αρχή τονίστηκε από τους Αντιδημάρχους είναι αποφασισμένη να δώσει προτεραιότητα στα σημαντικά έργα υποδομών ,που πρέπει να γίνουν στην περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατασκευή των φραγμάτων Λαδούκου και Δαφνών που αποτελούν εκτός αναγκαία για την αγροτική ανάπτυξη αλλά και ασπίδα προστασίας ενάντια σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Στόχος όπως είπαν οι κύριοι Ινιωτάκης, Μαμουλάκης και Αναστασάκης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής ,η περιβαλλοντική αναβάθμιση και γενικότερα η αλλαγή της εικόνας που υπάρχει σήμερα.

Επίσης  έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά αναφορικά και με την εξέλιξη των σχεδίων πόλης των Καμινίων του Αι Γιάννη Χωστού ,του ΤΕΙ του Εσταυρωμένου ,του ΒΙΟΠΑ Φοινικιάς.

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος αναφορικά με την αδειοδότηση του φράγματος των Δαφνών.

  • Αναφορικά με τις οριοθετήσεις των ρεμάτων που έχει αναλάβει ο ΟΑΚ υπάρχει η συνεργασία Δήμου με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να προχωρήσει η αδειοδότηση του φράγματος και οι οριοθετήσεις αυτές.
  • Ενημερώθηκαν και για τις προσπάθειές του Δήμου στο υπουργείο Περιβάλλοντος για την προώθηση των εγκρίσεων των Γεωλογικών μελετών που επηρεάζουν όλες τις περιοχές και για τη σημαντική εξέλιξη της προγραμματικής συνεργασίας με το υπουργείο για το δυτικό πολεοδομικό κέντρο κ.α.

Όπως είπαν οι Αντιδήμαρχοι η συνάντηση θα επαναληφθεί για την ενημέρωση των κατοίκων στα θέματα που τους απασχολούν και τις εξελίξεις που υπάρχουν .

Διαφήμιση
Διαφήμιση