HomeΚΡΗΤΗΣοκαρισμένοι εκπαιδευτικοί και μαθητές με τις σφαίρες – Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Σοκαρισμένοι εκπαιδευτικοί και μαθητές με τις σφαίρες – Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκαρισμένοι παραμένουν και σήμερα εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς από τις σφαίρες που βρέθηκαν χθες το πρωί στο προαύλιο ενός δημοτικού σχολείου στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για 20 περίπου σφαίρες (κάλυκες αλλά και πλήρη φυσίγγια) που βρήκε ένας 7χρονος μαθητής την ώρα του πρώτου διαλείμματος του σχολείο σε μία γωνιά στην αυλή του ιδρύματος (δείτε εδώ).

Από την πρώτη στιγμή άνδρες της αστυνομίας αλλά και της Σήμανσης έσπευσαν στο σημείο για να κάνουν μία αυτοψία στον χώρο.

Πήραν καταθέσεις από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και άρχισαν τις έρευνες για να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Το μεγάλο ερωτηματικό που καλούνται να απαντήσουν οι αρχές είναι αρχικά πώς βρέθηκαν οι σφαίρες στο προαύλιο του σχολείου κι έπειτα ποιος τις άφησε εκεί.

Από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο οι σφαίρες να αφέθηκαν κατά τη διάρκεια απόπειρας διάρρηξης του σχολείου απορρίφθηκε καθώς όλα τα σχολεία της Κρήτης έχουν συναγερμό. Αν γινόταν διάρρηξη ο συναγερμός θα «βαρούσε».

Δύο είναι τα σενάρια που κυριαρχούν ωστόσο όσο περνάνε οι ώρες οι αρχές καταλήγουν σε έναν κι αυτό δεν είναι άλλο από το να έγινε μία άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε ομάδα ατόμων ή σε δύο άτομα.

Με δεδομένα ότι βρέθηκαν και κάλυκες στο προαύλιο του σχολείου – και όχι μόνο πλήρη φυσίγγια – σημαίνει ότι κάποιος πυροβόλησε και πιθανόν να κρύφτηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στο σχολείο για να γλιτώσει.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, κανένας κάτοικος της περιοχής δεν φαίνεται ν’ άκουσε πυροβολισμούς το συγκεκριμένο βράδυ.

Παράλληλα οι αρχές, εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποιος να βρισκόταν με τις σφαίρες κοντά στο σχολείο όταν είδε κάποιους αστυνομικούς να κάνουν περιπολία με αποτέλεσμα να φοβηθεί μήπως του κάνουν έλεγχο και να πετάξει στην αυλή τις σφαίρες θεωρώντας ότι οι αστυνομικοί δεν θα ψάξουν εκεί.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί, όταν χτύπησε το κουδούνι και τα παιδιά έκλεισαν τα βιβλία τους και βγήκαν έξω να παίξουν, πριν συνεχίσουν τα μαθήματά τους.

Ένας μαθητής της β’ τάξης του δημοτικού πήγε να παίξει όταν αντίκρισε κάτι στο δάπεδο να γυαλίζει.

Πήγε κοντά και αντίκρισε μπροστά του μία σφαίρα. Ο μαθητής αναγνώρισε την σφαίρα, εντυπωσιάστηκε και την πήρε για να παίξει. Όταν όμως την πέταξε στον τοίχο φοβήθηκε πολύ έντονα από τον ήχο που έκανε η σφαίρα.

Ο μαθητής της δευτέρας δημοτικού φώναξε την δασκάλα του και της εξήγησε τι είχε βρει και τι είχε κάνει.

Η δασκάλα πήγε στο μέρος όπου ο μαθητής βρήκε την σφαίρα και αντίκρισε περίπου 20 σφαίρες σε μία γωνιά.

Ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε αμέσως για το συμβάν και κάλεσε την αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο ενώ επειδή ο μαθητής βρισκόταν σε κατάσταση σοκ τον μετέφεραν στο νοσοκομείο για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση