HomeΚΡΗΤΗΆμεση αποκατάσταση του γηπέδου Ασιτών, ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης

Άμεση αποκατάσταση του γηπέδου Ασιτών, ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κοινοβουλευτική παρέμβαση προκειμένου να μην κλείσει το γήπεδο στους Ασίτες, μετά τις καταστροφές από τη φωτιά στα αποδυτήρια, κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά.

Όπως αναφέρεται στην παρέμβαση του κ. Λ. Αυγενάκη: «εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών, δημιουργήθηκαν μεγάλες καταστροφές στις αποδυτηριακές εγκαταστάσεις των Ασιτών, από τη φωτιά που ξέσπασε στα αποδυτήρια του γηπέδου Ασιτών, το οποίο αποτελεί την έδρα της Ένωσης Ασιτών. Το γήπεδο βρίσκεται σε ύψωμα πάνω από τις Κ. Ασίτες και στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Ο αγωνιστικός χώρος είναι επενδεδυμένος με συνθετικό χλοοτάπητα και υπάρχει κερκίδα 2000 θέσεων της οποίας το κεντρικό τμήμα είναι σκεπαστό, ενώ διέθετε και αποδυτήρια τα οποία υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι «το πρόβλημα προέκυψε από τις συνεχείς βροχές και χιονοπτώσεις, με τους τοίχους των αποδυτηρίων να έχουν «ποτίσει» από την υγρασία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα και τα αποδυτήρια να πάρουν φωτιά. Η φωτιά ξεκίνησε από τα πλυντήρια και επεκτάθηκε σε όλες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, με τα σημάδια που άφησε πίσω της να είναι εμφανή. Η Διοίκηση της ομάδας είναι κατηγορηματική και δεν θα αφήσει κανέναν ποδοσφαιριστή ή τα παιδιά της ακαδημίας να αθλούνται κάτω από αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες και το γήπεδο θα κλείσει. Επιπλέον, το πρόβλημα στο γήπεδο δεν υπάρχει μόνο στα αποδυτήρια αλλά και στην κερκίδα, καθώς από τους δυνατούς ανέμους έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στο σκέπαστρο.»

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης τονίζει ότι «η Πολιτεία οφείλει να φροντίσει για την ασφαλή λειτουργία των χώρων άθλησης και προαγωγής υγείας, ιδιαίτερα στην επαρχία και να «ικανοποιήσει» την ανάγκη άθλησης εκατοντάδων παιδιών που αγαπούν τον αθλητισμό», ενώ ζητά να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στο γήπεδο των Ασιτών.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση