HomeΚΡΗΤΗΤο δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Το δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου στον πρώην γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργο Δεικτάκη ο οποίος κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος.

deiktakis_862

Σήμερα, εκδικαζόταν η υπόθεση στο δικαστήριο με τον κ. Δεικτάκη να κατηγορείται για την μεταφορά έδρας ταξί στη Χερσόνησο.

Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2012 ο Γιώργος Δεικτάκης με την ιδιότητα του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απέρριψε σιωπηλά την ένσταση που είχαν υποβάλλει ιδιοκτήτες ταξί κατά των αποφάσεων του Περιφερειάρχη για την οριστική αλλαγή έδρας ταξί σε τοπικά διαμερίσματα του δήμου Χερσονήσου (Κερά, Γαλίφα, Χαρασό, Επάνω Βάθεια, Καινούργιο Χωριό, Κόξαρη, Καλό Χωριό, Σγουροκεφάλι).

Μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Δεικτάκης διαπίστωσε ότι οι αποφάσεις του Περιφερειάρχη δεν είχαν εκδοθεί νόμιμα ωστόσο απέρριψε την ένσταση των ιδιοκτητών ταξί.

Ποινή

Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δικάστηκε ερήμην ενώ του επιβλήθηκε 18 μήνες ποινή φυλάκισης, αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα χρόνο με τριετή αναστολή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση