HomeΚΡΗΤΗΕπιτροπή «Τουριστικής Προβολής και Διεθνών Σχέσεων» συστάθηκε στο Δήμο Χερσονήσου

Επιτροπή «Τουριστικής Προβολής και Διεθνών Σχέσεων» συστάθηκε στο Δήμο Χερσονήσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Στη σύσταση της «Επιτροπής Τουριστικής Προβολής – Διεθνών Σχέσεων – Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης» προχώρησε ο Δήμος Χερσονήσου με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τουρισμού & Απασχόλησης, κ. Ευθυμίου Μουντράκη.

Η συγκεκριμένη Επιτροπή απαρτίζεται από δημότες, γνώστες των θεμάτων που θα απασχολήσουν την Επιτροπή, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην υλοποίηση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χερσονήσου.

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής (2015) του Δήμου Χερσονήσου προβλέπει την ανάπτυξη δυναμικών προωθητικών ενεργειών για την προβολή του ως ένας πολυμορφικός προορισμός που μπορεί να ικανοποιήσει επισκέπτες με διαφορετικά και ποικίλα ενδιαφέροντα.

Οι ειδικότεροι σκοποί του είναι οι εξής:

α)  αύξηση της επισκεψιμότητας στο Δήμο Χερσονήσου

β) τόνωση της παρουσίας του Δήμου στις σημαντικότερες τουριστικές αγορές, εγχώριες και παγκόσμιες

γ)  επαναπροσδιορισμός του Δήμου Χερσονήσου, μετά τη συνένωση των τεσσάρων καποδιστριακών Δήμων, ως ένας νέος ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός με επιπλέον συγκριτικά πλεονεκτήματα

δ) ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Δήμου Χερσονήσου διεκδικώντας έτσι μεγαλύτερο μερίδιο στις τουριστικές αγορές από ανταγωνιστικούς προορισμούς.

ε) ανάδειξη του Δήμου Χερσονήσου ως ένα σημαντικού παίκτη στο παγκόσμιο τουριστικό πανόραμα (μεγάλος αριθμός κλινών, σύγχρονων τουριστικών υποδομών και ποιοτικών υπηρεσιών, πολιτιστικών και φυσικών πόρων).

στ) άμβλυνση της εποχικότητας

ζ) επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής πραγματοποίησε την πρώτη συνάντησή της με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού & Απασχόλησης, κ. Ευθύμιο Μουντράκη και τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού, κ. Μηνά Λιαπάκη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε:

–  στα δεδομένα που αποκόμισαν από τις εκθέσεις τουρισμού στις οποίες συμμετείχε ο Δήμος Χερσονήσου εκπροσωπούμενος από τον αντιδήμαρχο και τον ειδικό σύμβουλο, καθώς και στις ενέργειες που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

– στα αντικείμενα με τα οποία θα ασχοληθεί κυρίως η Επιτροπή, δηλαδή την τουριστική προβολή και τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες του τόπου μας.

Τα μέλη της Επιτροπής – στην οποία πρόεδρος είναι ο αντιδήμαρχος, κ. Μουντράκης – είναι οι κκ: Μανόλης Αργυράκης, Δημήτρης Γιαννουλάκης, Ρούλα Διαμαντάκη, Γιάννης Ζαχαριουδάκης, Γιώργος Ζερβάκης, Μόνικα Λεγάκη, Γιάννης Χατζηπαναγιώτης, Νίκος Μαυροφοράκης, Μηνάς Πλευράκης, Βαγγέλης Σωμαράς και Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση