HomeΚΡΗΤΗΚίνδυνος να «πνιγεί» το Ηράκλειο στα σκουπίδια – Έκλεισε η χωματερή των Πέρα Γαλήνων

Κίνδυνος να «πνιγεί» το Ηράκλειο στα σκουπίδια – Έκλεισε η χωματερή των Πέρα Γαλήνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιμέτωπη με ένα δυσοίωνο σενάριο είναι η πόλη του Ηρακλείου, που αν δεν βρεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα λύση στο μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει, τότε ελλοχεύει κίνδυνος να μη γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία πρωτίστως και δευτερευόντως για την εικόνα που θα παρουσιάζει η πόλη.

Με κοινή τους απόφαση, οι 42 ιδιοκτήτες της έκτασης των Πέρα Γαλήνων στο Φόδελε, όπου λειτουργεί ο ΧΥΤΑ του Ηρακλείου, προχώρησαν στη διάρκεια της νύχτας στον αποκλεισμό του, διεκδικώντας μισθώματα που δεν έχουν καταβληθεί από το δήμο Ηρακλείου για τη χρήση του χώρου. Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί ότι θα καταβάλει τα μισθώματα που προέβλεπε η συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών και της Λότζια, στα μέσα του περασμένου μήνα, πράγμα το οποίο και δεν έγινε. Για το λόγο αυτό οι 42 ιδιοκτήτες αποφάσισαν να προχωρήσουν στην υλοποίηση της προειδοποίησής τους, βάζοντας «λουκέτο» στη χωματερή.

Θεωρείται δεδομένο, ότι αν δεν υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ ιδιοκτητών και δήμου Ηρακλείου, ή αν δεν καταβληθούν τα μισθώματα ύψους περίπου 30.000 ευρώ μηνιαίως, τότε το Ηράκλειο θα βρεθεί απέναντι σε ένα μείζον πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση