HomeΚΡΗΤΗΜε τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας ο Β. Λαμπρινός

Με τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας ο Β. Λαμπρινός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος απ’ όλους τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών. Ο δήμαρχος άκουσε τα προβλήματα που κατέθεσαν οι κάτοικοι, συνομίλησε μαζί τους και ζήτησε να υπάρχει συνεργασία με τη δημοτική αρχή για την επίλυση των προβλημάτων της συνοικίας, σημειώνοντας ότι αυτή η συνεργασία είναι το κλειδί για ν’ αλλάξει εικόνα η περιοχή.

Η συνάντηση έγινε στην ενημερωτική συγκέντρωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της παλιάς λαχαναγοράς, με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων για όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Η κουβέντα περιστράφηκε περισσότερο στη μελέτη ανάπλασης της Αγίας Τριάδας, η οποία μετά από πολλά χρόνια εγκρίθηκε από τα αρμόδια υπουργεία. Έγινε λεπτομερής ανάλυση για το περιεχόμενο της μελέτης, που έχει βασικούς άξονες, το σεβασμό στην ιστορία της περιοχής αλλά και στα σημερινά δεδομένα, τις τάσεις  που αναπτύσσονται, την τοπική κοινωνία με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, την ανάγκη αναβάθμισης του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Επίσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα και προβλήματα, όπως τα επικίνδυνα και ετοιμόρροπα κτίρια, τα διατηρητέα που καταρρέουν, η καθαριότητα, η ερήμωση της συνοικίας, η επικινδυνότητα κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, η πολιτική προστασία, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης στους στενούς δρόμους, η ηχορύπανση από τα καταστήματα της παραλιακής, η δυνατότητα να έχουν οι κάτοικοι μειωμένο μίσθωμα στο πάρκινγκ της παλιάς λαχαναγοράς, για το οποίο δόθηκε υπόσχεση από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ ότι θα ικανοποιηθεί.

Για τρεις ώρες ο κ. Λαμπρινός οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων, άκουγαν τους κατοίκους κατέγραφαν τα προβλήματα, ενώ όπου ήταν εφικτό δόθηκαν λύσεις. Ο δήμαρχος τόνισε για μιας ακόμη φορά ότι η επαφής με τους δημότες θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη, καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι και η διοίκηση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου, δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνάντηση αυτή, ενώ από το Σύλλογο επισημάνθηκε ότι πρώτη φορά δήμαρχος Ηρακλείου με όλους τους αντιδημάρχους μετέχουν σε μια τέτοια συζήτηση με τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση