HomeΚΡΗΤΗΝέα κινητοποίηση αναζήτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Τι είπε η μάνα του 20χρονου

Νέα κινητοποίηση αναζήτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Τι είπε η μάνα του 20χρονου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μαζική ήταν η χθεσινή συμμετοχή των φίλων του γκρουπ που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο με σκοπό τη συμμετοχή στις έρευνες σε Αθήνα και Πειραιά, υπό την καθοδήγηση του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη.

Μπορεί οι έρευνες να απέβησαν άκαρπες, αφού δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να μπορέσει να εξελίξει την πορεία των ερευνών, ωστόσο υπήρξαν κάποιες μαρτυρίες ανθρώπων που ισχυρίστηκαν ότι είδαν το φοιτητή σε συγκεκριμένα σημεία, όπως το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, στο λιμάνι και το κέντρο της Αθήνας. Κάποιες από τις πληροφορίες αυτές αξιολογήθηκαν και ερευνήθηκαν επί τόπου, ενώ άλλες δυστυχώς απογοήτευσαν συγγενείς του αγνοούμενου φοιτητή, καθώς αρχικά τους έδωσαν την ελπίδα ότι κάτι είχε βρεθεί -επιτέλους- αλλά που δυστυχώς έκρυβε μία μαρτυρία που είχε σκοπό την αναζήτηση από επιτήδειο χρημάτων προκειμένου να «αποκαλύψει» πληροφορίες.

Ήταν γύρω στις 2 το μεσημέρι όταν οι συνεργάτες του Γιώργου Τσούκαλη έσπευσαν σε συγκεκριμένο σημείο κατόπιν ειδοποίησης το θείου του Βαγγέλη Γιακουμάκη που βρισκόταν εκεί, όταν ένα τηλεφώνημα έκανε λόγο για μαρτυρία πολύ σημαντική. Λίγα λεπτά αργότερα όμως ο «μάρτυρας» θα αποδεικνυόταν ένας απλός επιτήδειος που είχε σκοπό να βγάλει χρήματα, δίνοντας κάποιες πληροφορίες που σε καμία περίπτωση δεν «κούμπωναν» με τις ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή, αν και εφόσον ισχύει η συνθήκη ότι ο Βαγγέλης κινείται ή τουλάχιστον κινείτο μέχρι και λίγες μέρες νωρίτερα στην Αθήνα.

Εκνευρισμός και απογοήτευση εκφράστηκαν από την οικογένεια που έκανε παράλληλα μία έκκληση μέσω του θείου του Βαγγέλη, του κ. Γιώργου, να σταματήσει η διοχέτευση πληροφοριών χωρίς υπόσταση. «Αν κάποιος πραγματικά αναλογιστεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και του δράματος της οικογένειας, δεν θα έπρεπε, όχι να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά ούτε και να το σκεφτεί», όπως είπε στο protothema.gr στο περιθώριο της συνάντησης που είχαμε μαζί του.

Οι ομάδες ανίχνευσης που συγκίνησαν τη μητέρα του Βαγγέλη

Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φτάνοντας τα 400 άτομα νεαρά παιδιά -και όχι μόνο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν δυναμικό «παρών» στη χθεσινή συγκέντρωση. Φίλοι, συγγενείς και η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη ήταν εκεί και δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους με ανθρώπους άγνωστους σε αυτούς, οι οποίοι όμως ήταν εκεί έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, για να βοηθήσουν στην επιχείρηση αναζήτησης του Βαγγέλη.

Η κ. Μαρία Γιακουμάκη δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της και δεν σταμάτησε να λέει «ευχαριστώ» σε όλους όσοι βρίσκονταν εκεί, ακόμη και από διαφορετικές περιοχές, εκτός Αθηνών, με χαρακτηριστική περίπτωση ένα κορίτσι που ταξίδεψε από νησί προκειμένου να είναι εκεί.

Η κυρία Γιακουμάκη έφτασε από την Κρήτη στον Πειραιά διότι ήθελε να ευχαριστήσει η ίδια προσωπικά όλους όσοι συμμετείχαν στη χθεσινή γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού του παιδιού της σε δεκάδες σημεία σε όλη την Αθήνα και τον Πειραιά συμμετέχοντας βεβαίως και η ίδια σε όλο αυτό που έλαβε χώρα χθες.

Η έκκληση της μητέρας του Βαγγέλη

Η Μαρία Γιακουμάκη, με πρωτοφανή ψυχραιμία και με την αγωνία ζωγραφισμένη στα μάτια της, προσπαθούσε να βρει δύναμη για να σταθεί στα πόδια της και με γενναιότητα να συνεχίζει να δίνει ελπίδα στον εαυτό της, στην οικογένειά της και στους φίλους του Βαγγέλη, πως παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 22 ημέρες (χθες) από τότε που εκείνος εξαφανίστηκε από τα Ιωάννινα, συνεχίζει να ζει και ελπίζει ότι με κάποιο τρόπο θα την ακούσει, θα δει τι συμβαίνει και θα εμφανιστεί και πάλι για να συνεχίσει η ζωή όλων σε κανονικούς ρυθμούς όπως κυλούσε μέχρι πρότινος. Η ίδια, μιλώντας στο protothema.gr, είπε: «Θέλουμε να επικοινωνήσει μαζί μας, με την οικογένειά του. Εμείς είμαστε δίπλα του και όλος ο κόσμος, όλη η Ελλάδα, τον αγαπάει και τον στηρίζει. Ήρθαμε από την Κρήτη, η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι, για να ενισχύσουμε την προσπάθεια των παιδιών, να βοηθήσουν αυτοί εμάς και εμείς αυτούς, για να βρούμε τον Βαγγέλη. Έχω συγκινηθεί με την κινητοποίηση όλων στο Facebook. Τους ευχαριστώ όλους, πραγματικά, μέσα από την καρδιά μου».

Συγκινητική ήταν και η παρουσία του κ.  Γιώργου Ανδρεαδάκη, θείου του 20χρονου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά στο protothema.gr: «Ελπίζω κάτι να γίνει. Έχουμε αγωνία, η οικογένεια, οι φίλοι του Βαγγέλη είναι εδώ και με τη βοήθεια του Γιώργου Τσούκαλη ελπίζουμε κάτι να βρούμε».

Νέα επιχείρηση στα Ιωάννινα οργανώνουν διαδικτυακοί φίλοι

Στο μεταξύ, όπως όλα δείχνουν, στην πρόθεση του γκρουπ που δημιουργήθηκε στο Facebook για το Βαγγέλη, υπάρχει η σκέψη τα μέλη του να συνεχίσουν τις δικές τους έρευνες σε συνεργασία με την ομάδα Τσούκαλη, την οικογένεια του φοιτητή, αλλά και τις ενδεχόμενες υποδείξεις των αστυνομικών, ώστε να οργανωθεί μία νέα επιχείρηση, αυτή τη φορά στα Ιωάννινα προκειμένου να βρεθεί κάτι που θα εξελίξει την πορεία της υπόθεσης, η οποία φαίνεται να είναι «μπλοκαρισμένη».

Την ίδια ώρα να σημειωθεί ότι με μεγάλη αγωνία αναμένεται το πόρισμα από την ΕΔΕ που έγινε στα Ιωάννινα και που, όπως φαίνεται, δείχνει πως το μυστικό εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη κρύβεται μέσα στη Σχολή Γαλακτοκομικής όπου εκείνος σπουδάζει…

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση