HomeΚΡΗΤΗΆνοιξε τις πύλες της η έκθεση “ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2015”

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση “ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2015”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για έβδομη συνεχή χρονιά, οι Οινοποιοί της Κρήτης καλωσορίσουν τους φίλους του Κρητικού αμπελώνα στην Παγκρήτια Έκθεση «ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2015» που ολοκληρώνεται αύριο στον χώρο εκδηλώσεων «Κήπος των Αισθήσεων» στις Μαλάδες του Ηρακλείου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις νέες και παλαιές εσοδείες των Κρητικών Οινοποιών, να μιλήσουν μαζί τους και να ενημερωθούν για τις συλλογικές δράσεις που κάνει το Wines of Crete.

Όπως τονίζει ο ο αντιπρόεδρος Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηρακλείου Ζαχαρίας Διαμαντάκης: “Να έχει την ευκαιρία είτε ο καταναλωτής είτε ο επαγγελματίας να έρθει να δοκιμάσει τα κρασιά, τη νέσα σοδειά. Το κρασί να ξέρετε είναι κάτι που κάθε χρόνο αλλάζει κάθε χρόνο έχουμε νέα σοδειά, νέα κρασιά. Πρέπει κάθε χρόνο ο καταναλωτής να ενημερώνεται. Να βλέπει τις νέες τάσεις, να βλέπει τις νέες ετικέτες που οι οινοποιοί έχουνε να προτείνουνε και να έρθει πιο κοντά σ’ αυτό που λέγεται κρασί”.

Την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης οινοποιείου “Αλεξάκης” και μέλος του Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηρακλείου Απόστολος Αλεξάκης δηλώνει ότι “Ο σκοπός αυτής της έκθεσης είναι να γίνουν γνωστά τα κρητικά κρασιά στο ευρύ κοινό. Να μάθουν τις κρητικές ποικιλίες και να δούνε τα αλματώδη βήματα που έχουμε κάνει τον τελευταίο καιρό”.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιούνται και διάφορες εκδηλώσεις.

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι ο chef Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει με τον Χρήστο Λάπα με θέμα «Θαλασσινές γεύσεις με άρωμα Κρήτης»

Αύριο στις 17.00-20.00 θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο «Κρασί και Εστιατόριο, μια εμπειρία γεύσης».

Ο κ. Λαζάρου, ο κ. Δεληγιάννης ο κ. Γιαννόπουλος και εκπρόσωπος της Λ.Α.Κ, καλεσμένοι του Wines of Crete, θα αναπτύξουν σε επαγγελματίες του χώρου τους συσχετισμούς μεταξύ εστιατορίου, κρασιού, γεύσης και εμπειρίας, με σκοπό την ανάδειξη όλων αυτών των στοιχείων.

Σε συνδυασμό με γεύσεις που θα παρασκευάσουν ζωντανά οι chef Γιάννης Μαργαρης, Γιώργος Μακρής, Μιχάλης Χάσικος και Κυριάκος Λύρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση