HomeΚΡΗΤΗΨυχοδιαγνωστικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ: 15.500 οι εξαρτημένοι στην Κρήτη

Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ: 15.500 οι εξαρτημένοι στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία σε επίπεδο Κρήτης του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη που είδαν το φως της δημοσιότηας και αφορούν τα άτομα που είναι εξαρτημένα αλλά και νοσούν ψυχικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία 15.500 εξαρτημένοι Κρητικοί αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε ψυχική ασθένεια με 4.800 να είναι πιο σοβαρά.

Αυτό τα στατιστικά στοιχεία είναι που έδωσαν στους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη την ανάγκη να δημιουργηθεί το Ψυχαδιαγνωστικό Κέντρο το οποίο εδώ και ενάμιση χρόνο λειτουργίας έχει εξυπηρετήσει 332 άτομα ενώ δέχεται 15-20 άτομα ημερησίως.

“Το Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό κέντρο του ΚΕΘΕΑ έχει να κάνει με τις ψυχικές διαταραχές και την εξάρτηση και έρχεται για να καλύψει ένα κενό που υπήρχε μέχρι τώρα στην πιο εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της συνύπαρξης ψυχικής διαταραχής και εξάρτησης”, τονίζει ο ψυχίατρος του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη Ευάγγελος Γρινάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 332 άτομα που έχουν εξυπηρετηθεί από το Κέντρο το 53,63% ήταν εθισμένοι στο αλκοόλ, το 36,87 στις παράνομες ουσίες, και το 9,50% στο τζόγο και το Ίντερνετ.

Την ίδια ώρα όμως οι άνθρωποι του Κέντρου εκπέμπουν SOS καθώς σε 5 μήνες τελειώνει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ αφού ίσχυε για δύο χρόνια και υπάρχει ο κίνδυνος το πρόγραμμα να τιναχτεί στον αέρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση