HomeΚΡΗΤΗΝα γίνει υποχρεωτική η τοπική σύμβαση εργασίας του κλάδου, ζητούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Να γίνει υποχρεωτική η τοπική σύμβαση εργασίας του κλάδου, ζητούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιστολή του  προς τον Υπουργό Εργασίας το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου  ζητά να κηρυχθεί  υποχρεωτική η Τοπική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου.

Η αίτηση προς τον Υπουργό Εργασίας είχε κατατεθεί στις 07/04/2014, και όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν είχε γίνει δεκτή από τον προηγούμενο Υπουργό Εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο κατηγοριών σε τοπικό επίπεδο. Αυτοί που πληρώνονται με την τοπική σύμβαση  και εκείνοι που πληρώνονται με μισθό ανειδίκευτου εργάτη παρότι προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες.

Το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, στέλνει εκ νέου στη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας το σχετικό αίτημα, το οποίο να σημειωθεί έχουν συνυπογράψει και οι εργοδότες,  ζητώντας να γίνει άμεσα δεκτό, σε υλοποίηση και των σχετικών προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

«Τα απαράδεκτα φαινόμενα» τονίζουν χαρακτηριστικά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι «εργοδότες να καλούν εσπευσμένα εργαζόμενους ζητώντας τους πολύ πριν αρχίσει η σεζόν να υποκύψουν σε ατομικές συμβάσεις με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη ( 586 ευρώ βασικό μισθό ακαθάριστα ) πρέπει να σταματήσουν άμεσα και θα σταματήσουν μόνο αν οι συμβάσεις γίνουν υποχρεωτικές.

Εμείς περιμένουμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους ξεκινώντας τώρα με την κήρυξη υποχρεωτικής της Τοπικής Σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση