HomeΚΡΗΤΗΔυο μεγάλες δράσεις από το Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια»

Δυο μεγάλες δράσεις από το Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση μεταξύ όλων των συνδιοργανωτών φορέων που απαρτίζουν το Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια», πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Castello βάζοντας μπροστά δύο μεγάλες δράσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε να προωθηθούν δράσεις με τίτλο: «Ο τόπος μας είμαστε εμείς! Βάζουμε την πινελιά μας!», οι οποίες περιλαμβάνουν αισθητικές παρεμβάσεις στην εικόνα διαφόρων σημείων της πόλης, όπως καθαρισμός, ελαιοχρωματισμοί, φύτεμα δένδρων κ.α.. Οι πρώτες δράσεις θα γίνουν σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και το Λιμεναρχείο Ηρακλείου και περιλαμβάνουν τον καθαρισμό του Ενετικού λιμανιού και καθαρισμό και συντήρηση λιμενοβραχίονα.

AYGENAKHS FORUM 2

Ακόμη αποφασίστηκε, ενόψει του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδηλασίας Δρόμου για αθλητές με αναπηρία «Festos European C1 Paracycling Cup 2015», που θα πραγματοποιηθεί 9-10 Μαΐου στο αεροδρόμιο Τυμπακίου, να συμμετέχει το Forum για να διαδώσει και να ενισχύσει το μήνυμα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, δεδομένου ότι πρόκειται για μια διεθνούς εμβέλειας αθλητική διοργάνωση.

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα συμμετέχει το Forum, διοργανώνουν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Τάλως» με την έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δ. Φαιστού, και θα παρουσιαστεί επισήμως τις επόμενες ημέρες από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής. Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν εκατοντάδες αθλητές από όλη την Ευρώπη, καθώς αποτελεί και επίσημο προκριματικό για τους Παραολυμπιακούς «Ρίο 2016″!

Το Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» ξεκίνησε να λειτουργεί το αρχές καλοκαιριού του 2014, αποτελούμενο από δεκάδες φορείς του Ηρακλείου και της Κρήτης. Από τότε έχει διοργανώσει σειρά δράσεων (πολυεπίπεδη διοργάνωση στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, 8ος Κνώσειος Δρόμος, Ποδηλατικός Γύρος Μεσαράς), για την ενίσχυση του κοινωνικού μηνύματος για την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά. Σήμερα, ενισχύεται η φωνή του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια», αλλά και οι πρωτοβουλίες με την συμμετοχή και των παρακάτω φορέων:

  1. Επαγγελματικό Σωματείο Τεχνιτών Εφαρμογής Πλακιδίων & Μαρμάρων
  2. Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Ν. Ηρακλείου
  3. Σωματείο Επιπλοξυλουργών
  4. ΟΕΒΕΝΗ
  5. Σύλλογος Ιδιοκτητών Ερασιτεχνικών Αλιευτικών Σκαφών Ν. Ηρακλείου
  6. Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Ηρακλείου
  7. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου
  8. Σύλλογος Σκαφών «Νέαρχος»
  9. Λιμεναρχείο Ηρακλείου
  10. ΟΛΗ
  11. Ποδοσφαιρική Ομάδα «Δειλινών»
  12. Ομάδα Μπάσκετ «ΧΑΝΔΑΚΑΣ»
Διαφήμιση
Διαφήμιση