HomeΚΡΗΤΗΑσθενοφόρο «κόλλησε» στο χιόνι στο Οροπέδιο – Ανύπαρκτες οι υποδομές για τη βαρυχειμωνιά

Ασθενοφόρο «κόλλησε» στο χιόνι στο Οροπέδιο – Ανύπαρκτες οι υποδομές για τη βαρυχειμωνιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να έχει τραγική κατάληξη, ανέδειξε εύγλωττα τις σημαντικές ελλείψεις υποδομών του ΕΚΑΒ, το προσωπικό του οποίου καλείται να επιτελέσει το λειτούργημά του, κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της βαρυχειμωνιάς.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό του Οροπεδίου Λασιθίου, το οποίο είχε αποκλειστεί από τα χιόνια της πρόσφατης κακοκαιρίας. Το ΕΚΑΒ εκλήθη για έκτακτο περιστατικό και τη μεταφορά ηλικιωμένου ασθενούς σε νοσοκομείο, ωστόσο το ασθενοφόρο που έσπευσε «κόλλησε» στο χιόνι. Τα μέλη του πληρώματος κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσει το όχημα να απεγκλωβιστεί από το σημείο που είχε ακινητοποιηθεί και να μεταφέρει τον ασθενή στο νοσοκομείο. Αναπόφευκτα, υπήρξε καθυστέρηση, παρά τις καλές προθέσεις του πληρώματος, που θα μπορούσαν να είχαν αποβεί μοιραίες για τον ηλικιωμένο.

Αν και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, το περιστατικό αναδεικνύει την απόλυτη ανάγκη για εξοπλισμό του ΕΚΑΒ με ειδικά εξοπλισμένα οχήματα που θα μπορούν να προσφέρουν βοήθεια σε περιοχές, όπως το Οροπέδιο, που αποκλείονται συχνά από τα χιόνια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση