HomeΚΡΗΤΗΥποτονική η καταναλωτική κίνηση για τα σαρακοστιανά στο Ηράκλειο

Υποτονική η καταναλωτική κίνηση για τα σαρακοστιανά στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθαρή Δευτέρα αύριο και όπως προκύπτει, ελάχιστοι ήταν οι Ηρακλειώτες που προμηθεύτηκαν από το Σάββατο τα απαραίτητη είδη για το σαρακοστιανό τραπέζι και τα νηστίσιμα εδέσματα για την πρώτη εβδομάδα της νηστείας.

Παρά το γεγονός ότι οι τιμές των αγαθών, της λαγάνας, των θαλασσινών, του ταραμά και των λαχανικών κινούνται περίπου στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, καταγράφοντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και μείωση, ωστόσο οι καταναλωτές είναι διστακτικοί και όσοι κάνουν τις αγορές τους αύριο, φαίνεται πως θα προμηθευτούν τα απολύτως απαραίτητα.

Ακόμη και η καταναλωτική κίνηση στην προμήθεια του κρέατος, για το σημερινό τραπέζι της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς, υπήρξε υποτονική.

Αύριο, Καθαρή Δευτέρα, τα ιχθυοπωλεία και οι φούρνοι θα παραμείνουν ανοιχτά για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, μέχρι το μεσημέρι.

Οι ιχθυοπώλες αναμένουν αύξηση της ζήτησης για αύριο, ειδικά για φρέσκα θαλασσινά που θα πρέπει να καταναλωθούν αυθημερόν.

Σημειώνεται ότι η τιμή της παραδοσιακής λαγάνας φθάνει στο μέγιστο τα τρία ευρώ, χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, και διάφορα οστρακοειδή, ανάλογα με το μέγεθός τους φθάνουν έως και τα 15 -16 ευρώ το κιλό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση