HomeΚΡΗΤΗΝότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Ναι στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Ναι στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ε.Ε. έκανε στις 09/02/2015, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, το εν λόγω θέμα είναι πραγματικά σοβαρό αλλά οι απαντήσεις της Επιτροπής δεν είναι ξεκάθαρες και μάλλον έχουν περιπλέξει το ζήτημα.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε επισημαίνοντας ότι η πνευματική ιδιοκτησία είναι δεδομένο ότι συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, στηρίζει την οικονομία της γνώσης που θέλουμε όλοι να έχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ενισχύει την ψηφιακή αγορά και τις επενδύσεις στην έρευνα. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός από τρίτες χώρες και από διάφορους κύκλους οι οποίοι παραβιάζουν τα δικαιώματα προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: »Οι εξελίξεις σίγουρα τρέχουν και πρέπει να τις παρακολουθεί κανείς από κοντά για να μπορεί να παίρνει τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται. Είναι σίγουρο όμως ότι ο τομέας αυτός της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκει καταρχάς στα κράτη-μέλη και πρέπει να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των κρατών-μελών. Νομίζω ότι η ομάδα εμπειρογνωμόνων αποκτά σημαντική εξουσία και περιορίζει τις αρμοδιότητες του παρατηρητηρίου του Alicante. Πρέπει να ανατεθεί αυξημένος ρόλος και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.”

Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

https://www.youtube.com/watch?v=Yq97IW4Kymc&feature=youtu.be

Διαφήμιση
Διαφήμιση