HomeΚΡΗΤΗΜπουλντόζες «πιάνουν» δουλειά στα αυθαίρετα νέας γενιάς της Κρήτης

Μπουλντόζες «πιάνουν» δουλειά στα αυθαίρετα νέας γενιάς της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άμεσα έρχονται κατεδαφίσεις που αφορούν αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011.

Ήδη στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης βρίσκεται μια λίστα με 70 αποφάσεις κατεδαφίσεων που αφορούν κτίρια και αυθαίρετες κατασκευές σε όλους τους νομούς του νησιού.

Όπως τονίζει η διευθύντρια της Πολεοδομίας Ηρακλείου Μαίρη Φραγκιουδάκη: «Τα αυθαίρετα που κατασκευάζονται τώρα αλλά και όσα κατασκευάστηκαν μετά τον έβδομο μήνα του 2011 και δεν έχουν τη δυνατότητα τακτοποίησης στο νέο Νόμο 4178 θα κατεδαφιστούν. Ο νόμος είναι σαφής. Οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν τη σοβαρότητα του ζητήματος, ενώ θα πρέπει παράλληλα να σεβαστούν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των γειτόνων τους».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος των Οικιστών Ηρακλείου υπογραμμίζει ότι: «Πέφτω και εγώ από τα σύννεφα όπως έπεσε και ο κόσμος και όπως σας είπα εκκρεμεί μια συνάντηση με τη δημοτική αρχή για να μας ενημερώσει για το θέμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 70 περιπτώσεις κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών, οι 50 περίπου αφορούν το νομό Ηρακλείου, όπως τις κατέγραψε η Πολεοδομία του Δήμου.

Οι περιοχές που βρίσκονται αυτά τα αυθαίρετα κτίσματα είναι στο ΤΕΙ, στις Τρεις Βαγιές, στην Κνωσού, αλλά και στην περιοχή των εκβολών του Αποσελέμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση των κατεδαφίσεων απαιτείται κονδύλι ύψους 100.000 ευρώ ενώ την ίδια ώρα πάντως, προχωρούν κανονικά κατεδαφίσεις σε αυθαίρετες κατασκευές σε αιγιαλούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση