HomeΚΡΗΤΗΟμόφωνες αποφάσεις στην ολομέλεια των δημάρχων της Κρήτης και στο Δ.Σ. της ΠΕΔ

Ομόφωνες αποφάσεις στην ολομέλεια των δημάρχων της Κρήτης και στο Δ.Σ. της ΠΕΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε σειρά προτάσεων που θα τεθούν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αλλά και στην νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, κατέληξε η ολομέλεια των δημάρχων και το Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης, που συνεδρίασαν σήμερα το μεσημέρι στη Λότζια υπό την προεδρία του δημάρχου Ηρακλείου και προέδρου της ΠΕΔ, κ. Βασίλη Λαμπρινού.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να ζητηθεί:

–           Κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας.

–           Συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου οι Δήμοι να μπορούν να λάβουν με ακρίβεια τα περιουσιακά στοιχεία των δημοτών τους.

–           Παράταση του ισχύοντος καθεστώτος για τις μελέτες, καθώς και παράταση του ισχύοντος καθεστώτος για τις προμήθειες και όχι στον ηλεκτρονικό τρόπο καθώς αποκλείονται ουσιαστικά ντόπιοι παραγωγοί και προμηθευτές.

–           Στην ΚΥΑ για τα χρέη των Καποδιστριακών Δήμων να ενταχθούν και προβληματικοί Καλλικρατικοί Δήμοι, για δαπάνες που δεν είχαν τιμολογηθεί.

–           Παράταση και βελτίωση της ΚΥΑ για την διαχείριση των παραλιών.

DHMARXOI2

Επίσης αποφασίστηκε στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ που θα γίνει στο Ηράκλειο στις 25 Φεβρουαρίου, βασικοί εισηγητές από την ΠΕΔ Κρήτης να είναι ο δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης, για το θέμα του ΕΣΠΑ, και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, για το Περιβάλλον.

Στην εισήγησή του ο κ. Λαμπρινός τόνισε την ανάγκη η Κρήτη να παρουσιαστεί η ΠΕΔ Κρήτης με ενιαία εισήγηση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, θέτοντας τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι του νησιού.

Επίσης σημείωσε ότι θα στηριχθεί «με όλες μας τις δυνάμεις» ο δήμος Γόρτυνας στο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει και μάλιστα γι’ αυτό το λόγο θα υπάρξει επίσκεψη στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη σημερινή συνάντηση μετείχαν οι δήμαρχοι: Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, Χανιών Τάσος Βάμβουκας, Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης, Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος, Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, αντιδήμαρχος Χερσονήσου Απόστολος Λουλουδάκης. Παρόντες ήταν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ, Πέτρος Ινιωτάκης αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Ηλίας Λυγερός δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου, Θεόδωρος Νίνος δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση