HomeΚΡΗΤΗΣτην «κατάψυξη» η Κρήτη – Πίστες για… πατινάζ οι δρόμοι

Στην «κατάψυξη» η Κρήτη – Πίστες για… πατινάζ οι δρόμοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δριμύ ψύχος κυριαρχεί σε όλη την Κρήτη εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε όλες τις περιοχές του νησιού.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το πρωί το θερμόμετρο στο Ηράκλειο έδειχνε 2 βαθμούς Κελσίου ενώ στο Οροπέδιο Λασιθίου έπεσε στους -10. Παράλληλα δεν είναι λίγες οι περιοχές που το χιόνι το έχει… στρώσει (δείτε εδώ).

 

Το πρωτόγνωρο κύμα του ψύχους αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ ευτυχώς προβλήματα εγκλωβισμών οικισμών δεν έχουν παρουσιαστεί με τους φορείς όμως να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στον δρόμο προς Αγία Βαρβάρα, Ανώγεια και Οροπέδιο.

Εγκλωβίστηκαν στο δρόμο νεφροπαθείς

Ο παγετός εγκλώβισε μέσα στο ταξί δύο νεφροπαθείς με την πυροσβεστική υπηρεσία ν’ αναλαμβάνει τα ηνία.

Σήμερα το πρωί, ένα ταξί παρέλαβε δύο νεφροπαθείς για να τους μεταφέρει στο σπίτι τους ωστόσο ο παγετός τους εγκλώβισε στην Αγία Βαρβάρα καθώς το ταξί δεν «φορούσε» αντιολισθητικές αλυσίδες με αποτέλεσμα να γλιστράει επικίνδυνα ο δρόμος και να μην μπορεί το όχημα να κινηθεί με ασφάλεια.

Κλήθηκε η πυροσβεστική που κατάφερε και προσέγγισε το σημείο και απελευθέρωσε το ταξί με τους νεφροπαθείς.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε… πίστες για πατινάζ

Πολλά όμως είναι τα προβλήματα εξαιτίας του παγετού καθώς οι δρόμοι έχουν γίνει… παγοδρόμια.

Οι αρμόδιοι φορείς συνιστούν προσοχή στους οδηγούς συμβουλεύοντάς τους να μην μετακινούνται χωρίς τις αντιολισθητικές αλυσίδες τους όπου χρειάζονται αλλά και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Νωρίς το πρωί σημειώθηκαν αρκετά ατυχήματα στους δρόμους της Κρήτης που είχαν μετατραπεί σε… πίστες για πατινάζ.

Χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα με νταλίκες που δίπλωσαν στον δρόμο στο ύψος των Σισσών ενώ ολισθηρότητα παρουσίασαν οι δρόμοι: από Γωνιές προς Ανώγεια, από Κράσι μέχρι το Σελί στο Οροπέδιο αλλά και στη Βιάννο.

Κλειστό ο δρόμος Αμπελούζος  – Απομαρμάς – Μετόχια

Κλειστός παραμένει ο δρόμος στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αμπελούζος – Απομαρμάς – Μετόχια εξαιτίας καθίζησης που είχε υποστεί πριν λίγο καιρό.

Η κυκλοφορία διεξάγεται πλέον από παρακαμπτήριους οδούς.

Στα Χανιά

Προβλήματα κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο των Χανίων έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις χαμηλές θερμοκρασίες σε όλες τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας.

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Σφακιά, το Έλος, την Κάνδανο, το Ροβοβάνι, την Ασή Γωνιά, τον Εμπρόσνερο και τον Βάμο.

Κλειστός είναι ο δρόμος προς το Οροπέδιο του Ομαλού, όπου βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο από Κακόπετρο προς Κάνδανο και στους οδικούς άξονες προς Ζούρβα, Λάκκους Ορθούνι, Σέμπρωνα και Πρασσέ.

Σε πολλά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου υπάρχει παγετός και οι αρχές συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στην πόλη των Χανίων, ο δήμος ανακοίνωσε ότι λόγω του ψύχους διαθέτει ξενοδοχείο για τη στέγαση αστέγων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση